• Jaga lugu:

  Marine Le Pen: Krimm on Venemaa lahutamatu osa

  Marine Le Pen küsis 2014. aastal oma valimiskampaaniateks Venemaa sõpradelt 27 miljonit eurot, kuid sai 9. Prantsuse pangad talle laenata ei taha.Foto: Scanpix/Reuters

  Prantsuse Rahvusrinde juht ja presidendikandidaat Marine Le Pen teatas, et Venemaa Krimmi ülevõtmine 2014. aastal ei olnud ebaseaduslik.

  Le Pen ütles, et tal on Krimmi asjus oma arvamus, mis ei lange kokku USA ega Euroopa Liidu omaga. „Ma ei usu absoluutselt, et anneksioon oli ebaseaduslik: oli referendum, Krimmi elanikud tahtsid Venemaaga ühinemist,“ rääkis ta eile intervjuus Prantsuse telekanalile BFMTV ja Radio Monte Carlole. „Ma ei näe põhjust seada seda referendumit kahtluse alla.“
  Küsimusele, kas tema hinnangul on Krimm Venemaa lahutamatu osa, vastas Le Pen, et just nii see ongi.
  Kolm aastat tagasi 14. märtsil korraldas Venemaa oma sõjaväelise järelevalve all olevas Krimmis rahvaküsitluse, mille tulemusena selgus, et kohalikud soovivad Venemaaga ühinemist. Pärast seda, kui Moskva kuulutas Krimmi Vene Föderatsiooni osaks, viisid USA ja Euroopa Liit Venemaa suhtes sisse sanktsioonid. Peaaegu ükski ÜRO liikmesriik ei ole selle referendumi tulemusi tunnistanud, pidades toimunut Ukraina põhiseaduse rikkumiseks.
  Le Pen aga on teist meelt. Mullu novembris, intervjuus BBC-le, nimetas ta Venemaa presidendi Vladimir Putini juhtimisstiili „arukaks protektsionismiks“, lisades, et viimane kaitseb oma riigi huve ja selle ühtsust. Küsimusele Venemaa ohu kohta – nii Krimmi annekteerimine kui tegevus Süürias – vastas Le Pen, et pole mingit põhjust karta.
  Le Pen märkis toona ka, et Donald Trumpi võit USA presidendivalimistel tõstis tema võimalusi saada Prantsusmaa presidendiks. Tema sõnul tegi Trump võimalikuks selle, mida varem peeti võimatuks.
  Le Peni juhitav paremradikaalne Rahvusrinne, kes seisab immigratsiooni vastu ja on skeptiliselt meelestatud Euroopa Liidu suhtes, kogus detsembris Prantsusmaal kohalikel valimistel 27% häältest.
  Prantsusmaa presidendivalimiste esimene voor toimub 23. aprillil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toomas Kivimägi: iga ettevõtte edu on Pärnu linna edu
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Suhtumine ettevõtjatesse peab suvepealinnas muutuma, kooskõlastused kiiremaks, ühendused paremaks, kirjutab Reformierakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus, endine linnapea, praegune riigikogu liige Toomas Kivimägi vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.