• Jaga lugu:

  Tuline Trumpi fänn Pant avab Eestis restorani

  Jagab elukohta Tai ja Ameerika vahel ning viibib Eestis harva.Foto: Andres Haabu

  "Olen Trumpi poolt, ta on väga asjalik. Räägib asjadest nii, nagu need on," kommenteeris Tallink grupi nõukogu juht Enn Pant Kroonikale.

  "See poliitkorrektsus ajab hulluks, aga tema küsib ausalt, miks Ameerika peab kõigile järele andma, kui teised ei anna," selgitas ta ja tõi näiteks Hiina. "Hiina ei anna ju Ameerikale järele."
  Pant jagab elukohta Tai (talvel) ja New Yorgi (suvel) vahel ning viibib Eestis harva, kuid avab veebruaris koos äripartner Ain Hanschmidtiga Tallinnas vanalinnas Hollywoodi klubi kõrval Tai restorani. "Sinna tuleb autentne Tai restoran koos Tai toidu valmistamise kooliga," selgitas ta.
  Loe pikemalt Kroonikast.
  Viimastel aastatel on Pant ja Hanschmidt jõuliselt investeerinud. Näiteks ostis Infortar mullu Eesti Gaasi, Tallink investeeris uude laeva ning avas hiljuti tennisekeskuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.