Äripäev • 24. mai 2017 kell 18:02

Riigihaldusminister Korb astus tagasi

Riigihalduse minister Mihhail Korb  Foto: Postimees/Scanpix

Riigihalduse minister Mihhail Korb otsustas pärast kohtumist peaminister Jüri Ratasega, et astub täna lahvatanud skandaali tõttu tagasi.

Täna tuli Lääne Elu vahendusel avalikuks, et Korb ütles Haapsalus kohtumisel veteranidega, et tema ei ole Eesti NATO liikmesuse poolt. Hilisemas pressiavalduses palus Korb vabandust ja teatas, et toetab Eesti julgeolekupoliitika aluspõhimõtteid.

Pärast seda võtsid sõna koalitsioonipartnerid kaitseminister Margus Tsahkna (IRL) kui ka välisminister Sven Mikser (SDE), kes leidsid, et selliste seisukohtadega minister ei saa valitsuskabinetis jätkata.

Hilisemas selgituses ütles Korb, et Eesti peab kuuluma NATO-sse ja Euroopa Liitu. "Tekitasin oma sõnavõtuga segadust, mida poleks tohtinud teha. Minister ei tohi nii ebaselgelt väljenduda," tunnistas Korb eksimust. Korb tunnistas "Aktuaalsele kaamerale", et otsustas tagasi astuda valitsuse kodurahu huvides.

Peaminister Jüri Ratas tunnistas, et olukord, kus juba teine tema erakonnakaaslane peab valitsusest lahkuma, ei ole hea. Eelmise aasta lõpul astus äsja moodustatud valitsusest tagasi keskerakondlasest maaeluminister Martin Repinski, kellest sai taasiseseisvumisaja lühima ametiajaga minister, olles ametis 23. novembrist 9. detsembrini. Repinskile heideti ette, et tema kitsetalu juust on tegelikult pärit Hollandist ning selgus ka, et Repinski on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse.

Hetkel kuum