Aserbaidžaani võimurid: pesumasina paljastus oli tellimustöö

06. september 2017, 10:15
Aserbaidžaani diktaatorlik president Ilham Älijev, kes valitseb riiki alates 2003. aastast. Ta võttis võimu üle oma isalt.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170906/NEWS/170909785/AR/0/AR-170909785.jpg

Aserbaidžaani pesumasina paljastamisele järgneval päeval blokeerisid võimurid Aserbaidžaanis uurivate ajakirjanike platvormi OCCRP lehekülje. OCCRP oli uurimuse vedaja, kaasates ajakirjanikke mitmetest riikidest, sh Eestist - Äripäevast.

Samal päeval tegi Aserbaidžaani võimu kontrollitavas meedias avalduse president Ilham Älijevi assistent avalike suhete alal Ali Hasanov. Oma avalduses nimetab Hasanov kogu uurimust tellimustööks. 

„Demokraatliku ja konstitutsioonilise Aserbaidžaani kiire areng ja sõltumatu sise- ning välispoliitika tekitab teatud ringkonnale tõsist muret, eriti Armeeniale ja Armeenia lobistajatele. Läbipaistmatu OCCRP kallutatud süüdistused ja subjektiivsed vaated on Aserbaidaani-vastaste võrgustike tellimustöö, mida on nüüd levinud meedias üle maailma,“ teatas Hasanov.

Ta jätkas, et selle kampaania peamine eesmärk on kahjustada Aserbaidžaani head mainet ja luua riigist rahvusvaheliselt negatiivne mulje. „See kampaania ründab ühtlasi kuulsaid inimesi – avaliku elu tegelasi ja poliitikuid, ametnikke, eksperte –, kes on Aserbaidžaani suhtes sõbralikud,“ märkis Hasanov.

Hasanov tõi välja, et üks uurimuse peamisi autoreid OCCRP juures on Armeenia kodanik. Samuti on üks kaasautoreid, The Guardiani ajakirjanik Armeenia kodanik. „Armeenia lobistajad ja Aserbaidžaani-vastane võrgustik ja meedia levitavad materjali laialdaselt,“ sõnas mees.

„Tahan rõhutada, et ka varem on sarnaseid kallutatud süüdistusi olnud, kuid selliste kampaaniate autorid pole oma eesmärke saavutanud. Me kinnitame veel kord, et OCCRP süüdistused on kallutatud, alusetud ja provokatiivsed ning kujutavad endast musta laimukampaaniat Aserbaidžaani vastu teatud ringkondade poolt,“ lõpetas ta oma sõnavõtu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. September 2017, 10:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing