• Jaga lugu:

  Aserbaidžaani võimurid: pesumasina paljastus oli tellimustöö

  Aserbaidžaani pesumasina paljastamisele järgneval päeval blokeerisid võimurid Aserbaidžaanis uurivate ajakirjanike platvormi OCCRP lehekülje. OCCRP oli uurimuse vedaja, kaasates ajakirjanikke mitmetest riikidest, sh Eestist - Äripäevast.

  Aserbaidžaani pesumasinast loe artiklist "Aserite pesumasin: 2,5 miljardit huugas läbi Eesti".

  Samal päeval tegi Aserbaidžaani võimu kontrollitavas meedias avalduse president Ilham Älijevi assistent avalike suhete alal Ali Hasanov. Oma avalduses nimetab Hasanov kogu uurimust tellimustööks. 
  „Demokraatliku ja konstitutsioonilise Aserbaidžaani kiire areng ja sõltumatu sise- ning välispoliitika tekitab teatud ringkonnale tõsist muret, eriti Armeeniale ja Armeenia lobistajatele. Läbipaistmatu OCCRP kallutatud süüdistused ja subjektiivsed vaated on Aserbaidaani-vastaste võrgustike tellimustöö, mida on nüüd levinud meedias üle maailma,“ teatas Hasanov.
  Ta jätkas, et selle kampaania peamine eesmärk on kahjustada Aserbaidžaani head mainet ja luua riigist rahvusvaheliselt negatiivne mulje. „See kampaania ründab ühtlasi kuulsaid inimesi – avaliku elu tegelasi ja poliitikuid, ametnikke, eksperte –, kes on Aserbaidžaani suhtes sõbralikud,“ märkis Hasanov.
  Hasanov tõi välja, et üks uurimuse peamisi autoreid OCCRP juures on Armeenia kodanik. Samuti on üks kaasautoreid, The Guardiani ajakirjanik Armeenia kodanik. „Armeenia lobistajad ja Aserbaidžaani-vastane võrgustik ja meedia levitavad materjali laialdaselt,“ sõnas mees.
  „Tahan rõhutada, et ka varem on sarnaseid kallutatud süüdistusi olnud, kuid selliste kampaaniate autorid pole oma eesmärke saavutanud. Me kinnitame veel kord, et OCCRP süüdistused on kallutatud, alusetud ja provokatiivsed ning kujutavad endast musta laimukampaaniat Aserbaidžaani vastu teatud ringkondade poolt,“ lõpetas ta oma sõnavõtu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.