• Jaga lugu:

  Üllatus Viimsi korteriturult

  Viimsi on üks piirkondi, kus on suur huvi uusarenduste vastu.Foto: Andras Kralla

  Viimsi valla korteritehingute arv oli kolmandas kvartalis üllatuslikult kõrge, nentis RE/MAX City juhatuse liige, maakler Siim Serka. Tema sõnul on tõusu taga uute korterite tehingute suur arv.

  Viimsi korterite hinnad on kerkinud, kuid eelkõige paljuski just uute korteritega tehingute tõttu, selgitas Serka ja lisas, et ka eelolevalt neljalt kvartalilt võiks oodata Viimsi korterihindade jätkuvat mõõdukat kasvu.
  Viimsi valla korteritehingute arv sai kolmandas kvartalis tugeva hoo sisse: maa-ameti andmetel tehti vallas 144 korteritehingut ehk üle kahe korra rohkem, kui aasta tagasi, mil korteritehinguid oli 71.
  Tehingute arvu suure kasvu taga olid mitmed uute korterite asjaõiguslepingud, millest paljud jõudsid kolmandas kvartalis statistikasse. Kvartali suur uute korterite tehingute arv lubab ilmselt eeldada, et järgmiste kvartalite korteritehingute arv on pisut madalam.
  Serka sõnul on Viimsi omapäraks tehingud suurte korteritega: viimase nelja kvartali 381 korteritehingust 216 ehk 57% on 70-250 m² korterid.
  Hinnatõusu suunavad uued korterid
  Paljus just uute korteritega tehingute mahu äkilise suurenemise tõttu on kasvanud ka Viimsi korteritehingute keskmine hind. Teises kvartalis oli seal korteritehingute keskmine hind 1669 €/m², mis on 11,2% aastatagusest kõrgemal. Septembri lõpu seisuga oli Viimsis pakkuda 81 uut korterit ja ridaelamukorterit, keskmise hinnaga 1666 €/m².
  Uute korterite pakkumishinnad on püsinud viimasel aastal üsna stabiilselt 1600-1750 €/m² vahel. Kuu jooksul leiab ostja keskmiselt 9-10 uusarenduse korterit või ridaelamukorterit.
  Positiivne prognoos
  Tallinna uute korteriturgu suunav uusarenduste laine on jõudnud ka Viimsi valda, kus uute korterite aktiivne pakkumine on tipust kaks-kolm korda allpool. Tehingute arv aga püsib paigal. See tähendab, et uute korterite ja suuremate ridaelamukorterite jaoks on Viimsis veel ruumi küllaga, leiab Serka.
  „Ainuüksi tugeva nõudluse ja kerkiva ehitushinna tingimustes võiks prognoosida Viimsi korteritele jätkuvat kõrget tehingute arvu ja mõnevõrra kiirenevat hinnatõusu suurusjärgus 5-8% aastas,“ prognoosib Sirka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.