Äripäev • 8 november 2017

Pärnu linn kaalub Estonia spaa müümist

Pärnu Estonia spa.  Foto: Urmas Luik, Pärnu Postimees/Scanpix

Pärnu linn kaalub Estonia Spa müümist ning on välja arvestanud, et sellega võiks teenida ligi kümme miljonit eurot, vahendasid ERRi raadiouudised.

Abilinnapea Meelis Kukk ütles ERRi raadiouudistele, et Estonia tuli n-ö kaasavarana Pärnu linnale ja kuigi see toodab raha, siis üks loogika on ettevõtet hoida, teine aga ettevõte võõrandada, saada sealt vääriline tasu ja teha selle eest investeering linnakeskkonda.

Estonia on olnud keerulistel aegadel linnale oluline tuluallikas: aastail 2010-2012 võttis linn dividendidena ettevõttest 660 000 eurot. Sel aastal tahab aga omanik võtta ettevõttest 280 000, järgmisel 350 000 eurot.

ERR lisab, et praegu otsib Pärnu linn Estoniale uut tegevjuhti, sest Andrus Aljase ametiaeg lõpeb jaanuaris. Tegevjuhi konkursile laekus 25 avaldust, personaliotsingufirma valis järgmisse vooru välja neli kandidaati.

Hetkel kuum