Rahapesuga määritud Dansket ähvardab hiigeltrahv

16. november 2017, 16:25
Rahapesu
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171116/NEWS/171119772/AR/0/Rahapesu.jpg

Taani leht Berlingske kirjutab, et Danske Banki ähvardab kriminaalse päritoluga raha vahendamise pärast trahvioht. Afääri on segatud Danske Eesti kontor, kes aastatel 2012-2014 avas hämarat raha käidelnud kontosid.

Ärileht vahendab tänast Berlingske artiklit, kus väidetakse, et panga juhtum sarnaneb väga Deutsche Banki juhtumiga, mis tõi suurpangale kaasa üle 500 miljoni euro suuruse trahvi.

Äripäev kirjutas septembri alguses koos Berlingske ja teiste väljaannetega, et Eesti Danskes avatud kontodelt vihises läbi 2,9 miljardit dollarit (2,5 miljardit eurot) Aserbaidžaani diktaatoriga seostatavat hämarat raha. Eesti mõistes uut rekordit püstitav nn Aseri Laundromat töötas aastatel 2012-2014. 2014. aastal pangas tehtud audit hindas Danske tegevuse vastuolus mitme maa rahapesuvastaste regulatsioonide kui ka Venemaa vastu kehtestatud rahvusvaheliste sanktsioonidega.

Üle-eelmisel nädalal kirjutas Äripäev, kuidas audiitorid tungivalt hoiatasid panga juhtkonda selle eest, et Eesti filiaali töötajad varjasid kahtlaseid kliente teadlikult, jättes registreerimata suuri rahasummasid liigutanud ettevõtete tegelikud omanikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2017, 16:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing