Soome tahab panna eestlased liiklustrahve maksma

Kiiruskaamera Tartu maanteel.  Foto: Andres Haabu
Kristel Härma • 3. detsember 2017 kell 9:21

Soome politsei plaanib hakata saatma eestlastele koju trahviteateid liiklusrikkumiste eest, kirjutab Yle.

Kuna Soome ei tohi teise riigi kodanikele otse trahve saata, plaanib Soome politsei hakata saatma Eesti kodudesse teateid, kui sealpool Soome lahte on kiirust ületatud. Teade annab võimaluse trahv Soomest kätte saada või teatada oma Soome aadress, kuhu selle saata saab. Aadressina sobib ka sealse tööandja aadress.

Soome politsei liiklusturvalisuse keskuse juhataja Dennis Pastersein ütles, et nad tahavad parandada turvalisust sealsetel teedel ja kindlustada, et liikluskaamerad püüavad ka nende lõunanaabritest kiiruseületajaid.

Pasterseini sõnul on neil tänavu olnud 12 000 väliskodanike liiklusrikkumist, millest enamus on toime pandud eestlaste poolt. Suur osa trahvidest ei ole makstud, sest neid ei ole saanud liiklusrikkujatele üle anda. Soomlaste eesmärk on saata esimesed kirjad välja juba sel aastal.

Kui trahvisaaja ei reageeri teatele, hakatakse autot ja selle omanikku või haldajat taga otsima. Kui auto või selle omanik tabatakse piiril või kuskil mujal, peab politsei auto kinni.

Hetkel kuum