Äripäev • 2. jaanuar 2018
Jaga lugu:

Olerexi omanik: sisserändaja ei suuda piisavalt panustada

Antti Moppel leiab, et sisserändajad ei ole võimelised meie tööturule piisavalt panustama.  Foto: Raul Mee

Kui üldiselt otsivad Eesti ettevõtted töötajaid tikutulega taga ja soovivad aina enam välismaalasi appi tuua, siis kütusefirma Olerexi üks omanikke Antti Moppel leiab, et sisserändajad ei ole võimelised meie tööturule piisavalt panustama.

Moppel ütles Postimehele, et tööjõupuudust ei ravi võõrtööjõu siia toomine. "Sisserändajad ei ole võimelised ja tihti ka ei soovi tööturule piisavalt panustada," leidis ta. Tema sõnul oleks lahendus hoopis madalat lisaväärtust tootvate töökohtade jätkuv automatiseerimine.

Mis puudutab ehitust, siis seal tuleb välismaalane Moppeli sõnul kergemini toime, kuna vajalikud on eelkõige käelised oskused ja keeleoskus mängib väiksemat rolli.

Loe pikemalt Postimehest

Jaga lugu:
Hetkel kuum