Artikkel
 • Jaga lugu:

  Pakistani vastulöök USA-le: loobutakse dollarist

  Pakistan hakkab kaubavahetuses Hiinaga Ameerika dollari asemel kasutama jüaani, teatas Pakistani keskpank.

  Otsus tehti teatavaks vaid ööpäev pärast Ameerika presidendi Donald Trumpi Twitteri säutsu, milles ta kritiseeris Pakistani valitsust selle pärast, et see pakub Afganistani terroristidele varjupaika, kuigi Pakistan saab USA-lt regulaarselt abiraha.
  The United States has foolishly given Pakistan more than 33 billion dollars in aid over the last 15 years, and they have given us nothing but lies & deceit, thinking of our leaders as fools. They give safe haven to the terrorists we hunt in Afghanistan, with little help. No more!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 1, 2018
  Samal päeval tunnustas Hiina välisministeeriumi esindaja Geng Shuang Islamabadi terrorismivastase võitluse eest, öeldes, et riik on teinud selles võitluses suuri pingutusi ja ohverdusi, ning kutsus rahvusvahelist üldsust seda täielikult tunnistama.
  USA ja Pakistani paisuva tüli taustal on maailma suuruselt teine majandus Hiina asunud Aasia riigiga soojemaid suhteid sobitama, vahendab CNBC. „Hiina on kõvasti vaeva näinud, et kindlustada enda suhted Pakistaniga. See on ainuke koht, kuhu Hiina on uue ajastu Siiditee loomisel märkimisväärselt investeerinud ning nii enda geopoliitilist eelist USA ees kasvatanud,“ rääkis ajalehe The Economist analüüsiosakonna Aasia regiooni direktor Simon Baptist CNBC-le.
  Pakistan sõltub USA abist märksa vähem kui varem, viitas Brookingsi mõttekoja liige Madiha Afzal. „Ühlasi on Hiina lubanud Pakistanile Siiditee projekti raames 57 miljardi dollari eest infrastruktuuri- ja energeetikainvesteeringuid. Kõik see tähendab, et USA-l on Pakistani üle märksa vähem mõjuvõimu,“ lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Silvano tohutud kasumid on vaid meelepete
Vene rubla näiline tugevnemine on innustanud mitut ettevõtet suuri valuutakursiga teenitud kasumeid deklareerima, investoril tekib pigem küsimus, kas neid lepalehtede kasumeid kunagi ka kõvas valuutas näha saab.
Vene rubla näiline tugevnemine on innustanud mitut ettevõtet suuri valuutakursiga teenitud kasumeid deklareerima, investoril tekib pigem küsimus, kas neid lepalehtede kasumeid kunagi ka kõvas valuutas näha saab.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
LETA uudisteagentuuri tabas küberrünnak
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Ettevõtja müüb asfalditehast: ees on rasked ajad
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.