Äripäev • 25. märts 2018 kell 8:30

Hommikuprogrammis: külas on võitjad

Eesti kõigi aegade suurima auhinnafondiga aktsiamängu võitis Mikk Talpsepp.  Foto: Raul Mee

Homme hommikul kell 7 algavas Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime Eduka Eesti arvamuskonkursi võitja Ahto Lobjakasega talle 10 000 eurot toonud ideest ning äsja Eesti kõige aegade pikima aktsiamängu võitnud Mikk Talpsepaga tema võidustrateegiast.

Küsime Tallinki suurosanike ringi kuuluvalt Ain Hanschmidtilt, kuidas ta kommenteerib värsket uudist, et laevafirma lõpetab strateegiliste võimaluste leidmise protsessi. Ka uurime Hanschmidtilt: kas tuleks rajada Eesti põlevkivifond ja mida arvata Tallinki aktsia hinnast?

Sellest, kas Eesti on uueks kriisiks valmis, USA-Hiina kaubandussõja ohust ning Föderaalreservi viimastest signaalidest, tuleb rääkima SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor. Börsidel edu saavutamisest ja läinud nädalal Facebooki aktsiat tabanud müügilainest räägime LHV Panga vanemmaakleri Nelli Jansoniga.

Hommikuprogrammi juhivad Juhan Lang ja Liis Amor.

Raadiopäev jätkub kolme saatega.

11.00-12.00 „Äripäev eetris“. Lõppenud nädala kuumemate teemade üle arutlevad Märt Belkin ja Igor Rõtov. Märksõnad on Eduka Eesti võiduidee, Olympic, Trumpi tariifid ja ELi pääs neist, bitcoinikaevandajad Tallinnas, Tallinki uus juht jm.

13.00-14.00 „Ekspordivedurid“. Külas on Martti Lemendik firmast Metaprint, mis on tõusnud Euroopa üheks suurimaks metalltaara tootjaks. Teeme juttu, kuidas ühest suurfirma osast selline edukas ettevõte üles ehitada. Küsitlejatoolil istub Eero Tohver firmast Uptime.

15.00-16.00 „Lavajutud“. Kas ehitus- ja kinnisvarasektor on valmis liginullenergiahooneteks? Saates kuulete aruteluringi konverentsilt „Säästlik hoone 2018“, kõnelevad Rait Riim (Kapiteli projektijuht), Kevin Vaher (Adven Eesti energialahenduste ekspert), Aivar Uutar (AU Energiateenused tegevjuht) ja Erkki Ääremaa (1Partner Advisory juhtivpartner).

Hetkel kuum