Äripäev • 21. mai 2018 kell 8:56

Uurimise all Kajar Lember: altkäemaksu süüdistusest pole midagi järele jäänud

Endine Tartu abilinnapea Kajar Lember.  Foto: Raul Mee

Altkäemaksu võtmises süüdistatav endine Tartu abilinnapea Kajar Lember ironiseeris Saarte Hääles, et kaks aastat pärast uurimise alustamist on nüüd alles jäänud täpsustatud kahtlustus, mille peamine sisu on üheksaeurose juukselõikuse tasuta saamine.

"Kogu altkäemaksude kahtlustusest ei ole järele jäänud midagi peale selle hüpoteesi," ütles Lember, kes praegu toimetab Saaremaal Asval valmivas viikingilinnuses. "Pean uurijaid kurvastama - selle juukselõikuse eest sai tasutud," lisas ta. Ta selgitas Saarte Häälele, et see seik jäeti materjalidesse seetõttu, et oleks millestki kinni hakata.

Endine sots ja Tartu abilinnapea peeti kinni 2016. aasta mais. Teda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises ja soodustuskelmuses. Talle esitatud kahtlustus on muu hulgas seotud Raadi kinnistu, Tartu linna avalike tualettide paigaldamise ja linna eelarvest ühe äriühingu huvides raha kasutamisega. Samuti kahtlustatakse, et Lember võis eraäri ajamisel olla seotud ligi 850 000 euro ulatuses eurotoetuste väljapetmisega.

Kriminaalmenetluses on üle 20 füüsilisest ja juriidilisest isikust kahtlustatava, kes on seotud 36 soodustuskelmuse juhtumiga. Menetluse käigus on üle kuulatud umbes 100 tunnistajat. Kokku on kriminaalasja materjale ligikaudu 100 köidet ehk enam kui 20 000 lehekülge tõendeid ja muid dokumente.

Hetkel kuum