Eesti ärikultuuri ülistanud soomlanna võlgade võrgus

Mõned aastad tagasi Eesti ettevõtluskeskkonda kiitnud Pauliina Maria Pirkola on sattunud mitme Eesti ettevõtjaga pahuksisse ja väldib kohtukutset.  Foto: Andres Haabu
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Paar aastat tagasi ilusa jutuga Eestisse äri ajama tulnud soomlanna Pauliina Maria Pirkola on äripartneritele võlgu ja eirab juba pikemat aega kohtukutset.

Tegemist on inimesega, kes käitub äärmiselt pahausklikult oma äripartnerite suhtes, ütles ohvrit esindav Anto Variku.

Pauliina Maria Pirkola on loomeagentuuride WTF Helsinki ja WTF Baltics omanik. Samuti kuulub talle üritusi korraldav firma House of Sauce. Viimase ettevõttega koostööd teinud Telliskivi loomelinnakus asuv Punane Maja OÜ on soomlannaga hädas – tehti koostööd, sõlmiti lepingud, ent Pirkola jättis saadud teenuse eest arve maksmata. 50 000 euro suurusest võlast on Pirkola tasunud sümboolsed 1250 eurot pluss käibemaksu. See oli poolteist aastat tagasi. Kusjuures ürituse jaoks, mida Punases Majas korraldati, sai Pirkola EASist ligi 27 000 eurot toetust.

Hoolimata korduvatest lubadustest võlg tasuda pole Pirkola seda teinud. Takkatippu on ta juba pikemat aega eiranud eiranud menetlusdokumentide vastuvõtmist, mille järel oleks võimalik välja kuulutada füüsilise isiku pankrot.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt