Marek Kerna • 18. juuni 2018 kell 3:00

Koduomanik pageb Viimsist

Marek Kerna   Foto: Raul Mee

Pirita ja Viimsi koduomanikud on asunud oma kinnisvara müüma, märkab Grand Kinnisvara juht Marek Kerna.

Kinnisvaraportaale jälgides jäi silma, et hulk unistuste kodusid on müüki pandud. Tallinnas ja Viimsi vallas on müügis 643 eramut, neist Pirita linnaosas 144 ja Viimsis 167, mis teeb kokku  311 maja. Iga teine müügis olev maja asub Pirita–Viimsi poolsaare suunal.

Viimsi valla arengukava 2018- 2022 ütleb, et Viimsi vallas elab ligikaudu 20 000 elanikku. Kui 2007. aastal oli elanike arv 13 521 siis 2016. aastal juba 18 432, mis teeb kasvuks ligi kolmandiku.

Maja omamist peetakse meie ühiskonnas edukuse ja jõukuse märgiks. Pirita ja Viimsi eramurajoonid on ideaalsed paigad, kus peita ennast nädalavahetustel eemale linna mürast ja agressiivsest liiklusest, jalutada mere ääres või suvel aias grillida. Idülli rikub töönädal. Hommikuti tööle sõites ja ummikutes seistes on õhkkond väga pahur, lapsed on unised ja jonnivad, telefon heliseb vahetpidamata, andes märku, et kuhugi jäädakse hiljaks, kaasliiklejad teevad agressiivseid siksakke. Seesama kordub teel koju. Keskmiselt kulutab viimsilane päevas niimoodi kaks tundi.

Kas Viimsi tähe kustumise on põhjustanud liiklemise ajakulu või on põhjused mujal, kuid igatahes on osa keskmisest suurema sissetulekuga maksumaksjaid Eesti rikkamast vallast lahkumas. Kas müügis olevates majadest saavad lõpuks suvekodud välismaalastele või kellelegi teisele, seda näitab aeg.

Hetkel kuum