Balti riigid nõuavad Walmartilt T-särgi müügi keelamist

Äripäev 07. september 2018, 12:54
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180907/NEWS/180909788/AR/0/AR-180909788.jpg

Balti riigid tahavad, et kaubandushiid Walmart oma veebipoest Nõukogude Liidu temaatikat kandvad T-särgid ja muud kaubad maha võtaks, vahendab CNBC.

Nõukogude Liidu sümboolikaga seostuvad koletud kuriteod, ütles Leedu saadik USAs, Rolandas Krisciunas, kes läkitas pöördumise Walmartile, kirjutab portaal. “Kui Nõukogude Liit Leedu okupeeris, tapeti, saadeti eksiili, piinati, vägistati sadu tuhandeid meie elanikke,” seisis saadiku kirjas. Krisciunase hinnangul ei mõelnud Walmart kaubavalikut läbi, aga nüüd, kui sellele on tähelepanu juhitud, tuleks särgid silmapilkselt müügist maha võtta.

Teadaolevalt saadeti Eestist, Lätist ja Leedust kolmapäeval Walmarti ka ühispöördumine, kus seisab, et poekett ei austa miljoneid inimesi, kes langesid Nõukogude Liidu võimu ohvriks, ning see avaldab väga suurt pettumust.

Walmartilt ei ole veel avalikku vastust tulnud. Veebisaidilt paistab, et särke müüb keegi kolmas osapool, kasutades Walmarti platvormi. Sarnaseid särke leiab ka Amazoni veebipoest, kuid selle kohta Eesti-Läti-Leedu ühispöördumises juttu ei olnud.

Maikuus nõustus spordirõivaste tootja Adidas pärast pahameelt müügist maha võtma särgi, millel olid tähed USSR ja Nõukogude Liidu embleem. Kaupa müüdi seoses Venemaal toimunud jalgpalli maailmameistrivõistlustega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2018, 12:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing