• Jaga lugu:

  Balti riigid nõuavad Walmartilt T-särgi müügi keelamist

  Balti riigid tahavad, et kaubandushiid Walmart oma veebipoest Nõukogude Liidu temaatikat kandvad T-särgid ja muud kaubad maha võtaks, vahendab CNBC.

  Nõukogude Liidu sümboolikaga seostuvad koletud kuriteod, ütles Leedu saadik USAs, Rolandas Krisciunas, kes läkitas pöördumise Walmartile, kirjutab portaal. “Kui Nõukogude Liit Leedu okupeeris, tapeti, saadeti eksiili, piinati, vägistati sadu tuhandeid meie elanikke,” seisis saadiku kirjas. Krisciunase hinnangul ei mõelnud Walmart kaubavalikut läbi, aga nüüd, kui sellele on tähelepanu juhitud, tuleks särgid silmapilkselt müügist maha võtta.
  Teadaolevalt saadeti Eestist, Lätist ja Leedust kolmapäeval Walmarti ka ühispöördumine, kus seisab, et poekett ei austa miljoneid inimesi, kes langesid Nõukogude Liidu võimu ohvriks, ning see avaldab väga suurt pettumust.
  Walmartilt ei ole veel avalikku vastust tulnud. Veebisaidilt paistab, et särke müüb keegi kolmas osapool, kasutades Walmarti platvormi. Sarnaseid särke leiab ka Amazoni veebipoest, kuid selle kohta Eesti-Läti-Leedu ühispöördumises juttu ei olnud.
  Maikuus nõustus spordirõivaste tootja Adidas pärast pahameelt müügist maha võtma särgi, millel olid tähed USSR ja Nõukogude Liidu embleem. Kaupa müüdi seoses Venemaal toimunud jalgpalli maailmameistrivõistlustega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.