Äripäev • 30. oktoober 2018 kell 6:07

Jaekaubanduse kasv kiirenes

Müügikäive  Foto: Raul Mee

Jaekaubandusettevõtete müügitulu kogus septembris hoogu — kui augustis kasvas sektori käive statistikaameti andmetel aastaga 2, siis möödunud kuul juba 3 protsenti ja kokku oli see septembris 588,6 miljonit eurot.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu kasvas septembris 8 protsendini, võrreldes kuu varasema 4 protsendiga. 7 protsendini ulatus tõus kaubamajades ehk muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad.

Müügitulu suurenes kõigil tegevusaladel. Enim suurenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade jm, kus müük kasvas aastaga ligi viiendiku.

Tõusule pöördusid taas ka augustis mõningast langust näidanud tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kaupluste müügitulu ning kasutatud kaupade kaupluste müügitulu ja müük väljaspool kauplusi.

Toidukaupade kaupluste müügitulu jäi 2017. aasta septembriga võrreldes samale tasemele. Mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu vähenes eelmise aasta septembriga võrreldes 6 protsenti.

2018. aasta üheksa kuuga on sektori käive tõusnud 1 protsendi võrra suuremaks kui eelmisel aastal.

Hetkel kuum