• Jaga lugu:

  Luisa Rõivase firmat ähvardab kustutamine

  Ekspeaministri Taavi Rõivase abikaasa, lauljatari Luisa Rõivase firmal, mis on ka EASist toetust saanud, lasub kustutamishoiatus.

  Tegu on firmaga Noodivõti OÜ. Kolm aastat tagasi pälvis sama firma tähelepanu uudisega, et Luisa Rõivas, toonase nimega Luisa Värk maksis endale väga madalat palka. Paar kuud pärast uudise ilmumist tõstis Rõivas oma palka, makstes endale keskmiselt töötasu 500 eurot kuus.
  Nüüd on ettevõttel Äriregistris kustutamishoiatus, kuna firma pole mitu aastat esitanud majandusaruannet. Viimati tegi Rõivas seda 2015. aastal. Firma müügitulu oli siis 20 385 eurot ja aasta lõpetas firma 1824 euro suuruses kahjumis. Aasta varem, 2014. aastal oli ettevõtte kasum 13 644 eurot.
  Noodivõti OÜ tegevusala on kontsertide lavastamine ja esitamine ning muu muusikaline loometegevus. Ettevõtte ainuomanik, juhatuse liige ja töötaja on Luisa Rõivas. Ettevõte on saanud EASilt stardikapitalina 6391 eurot.
  Luisa Rõivas pole ettevõtlusega siiski hüvasti jätnud. Sel kevadel asutas ta firma Eesti Looduskosmeetika OÜ. Rõivas selgitas kevadel Ärilehele, et lõi ettevõte selleks, et aidata looduskosmeetika tootjal Ingli Pai välisturgudele siseneda. Ingli Pai OÜ kuulub Luisa abikaasa Taavi Rõivase emale Tiina Lillepile.
  Samuti asutas Luisa Rõivas koos Taavi Rõivasega eelmisel aastal mittetulundusühingu Luisa ja Taavi Rõivase Fond MTÜ. Taavi Rõivas kommenteeris Äripäevale, et tegu on nende pere heategevusfondiga, mille eesmärk on anda oma väike panus toetamaks Eesti laste ja noorte tulevikuvõimalusi. „Esialgu on plaanis fondi koondada oma isiklikud annetused, mida muidu teeksime eraisikutena, aga võimalik, et paneme tulevikus õla alla ka kampaania korras,“ selgitas ta. „Liiga suuri veksleid ei tahaks jagada, panustame vastavalt võimalustele,“ lisas ta.
  Äripäeval ei õnnestunud Luisa Rõivaselt Noodivõti OÜ kohta kommentaari saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.