Äripäev • 8. november 2018 kell 15:18

Raadiohommikus: kuidas riigikassasse saada 76 miljonit eurot

Majandusminister Kadri Simson selgitab, kuidas riigieelarvesse tuua rohkem maksutulu.  Foto: Scanpix

Reedeses hommikuprogrammis annab majandus- ja taristuminister Kadri Simson aru, kuidas ta plaanib riigieelarvesse tuua 76 miljonit eurot maksutulu. Just nii palju peaks riigi kukrusse tulu tooma seadusemuudatus, millega tuleks Eesti lipu alla vähemalt 300 suurt kaubalaeva.

Valitsus kiitis sel nädalal heaks eelnõu, mille kohaselt avab Eesti suursaatkonna Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis. Milliseid võimalusi see ettevõtjatele toob, selgitab stuudios välisminister Sven Mikser.

Samuti arutame hommikuprogrammis sellest, kas Reformierakond noolib sotsiaaldemokraatide valijate hääli, muutes oma platvormi senisest vasakpoolsemaks.

Hommikuprogrammi saatejuht on Eliisa Matsalu, uudistetoimetaja on Indrek Mäe.

11.00–12.00 "Kuum tool". Seekord istub Äripäeva raadio kuumal toolil Alexela Investi tegevjuht Marti Hääl, kes tutvustab Paldiskisse regionaalse LNG-terminali ehitamise plaani. Näiteks räägib sellest, kuidas suurinvesteeringut on plaanis rahastada, miks välistatakse projekti vastu juba huvi tundnud hiinlaste kaasamine ning miks ei ole rahstajate valikul häid võimalusi Gazpromil. Saatejuht on Aivar Hundimägi.

12.0013.00 "Fookuses on kindlustus". Uue saate esimeses osas räägivad Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, Reformierakonna riigikogu fraktsiooni aseesimees Maris Lauri ja kindlustusseltside liidu juhatuse esimees Mart Jesse sotsiaalkindlustuse tulevikust Eestis ning sellest, kuidas süsteemi lisaraha tuua. Saadet juhib Meelis Mandel.

13.0014.00 "Kinnisvaratund". Mida peab arvestama ettevõtte uuele äripinnale kolimisel, kui kaua võtab see aega ja millised on suuremad ettevõtete juhtide eksimused ettevõtet kolides? Nendele küsimustele vastavad Uus Maa äripindade juhtiv maakler ja kliendisuhete juht Fred Linnukütt ning äripindade maakler Eduard Sorokin. Saatejuht on Aivar Hundimägi.

15.0016.00 "Ettevõtlusraadio". Seekordses Investoriteliidu saates tuleb juttu tootmisefektiivsuse suurendamisest ja juhtimisfilosoofiast Lean. Edu Konsultatsioonid OÜ juht Jüri Kuslapuu räägib, kuidas on võimalik tööstuses suurendada tootmisefektiivsust vahel isegi 80%. Saatejuhid on Swen Uusjärv ja Mart Opmann.

Kuulake raadiot otse siit.

Hetkel kuum