• Jaga lugu:

  Advokatuur keeldub EKREga debateerimast

  Äripäeva raadio selle nädala saade "Poliitikute töölaud" lahkab EKRE valimislubadust viia läbi kohtureform. Paraku mõjutas selle nädala saadet üsna palju esmaspäevane EKRE miiting Toompeal, kus miitingul osalejad sattusid rüselusse Indrek Tarandiga.

  Eesti Advokatuuri esimees Hannes Vallikvi sõnas, et nende liidule on vastuvõetamatu, et EKRE ei mõista oma miitingul toimunud vägivalda üheselt hukka.Foto: Andras Kralla
  Nimelt oli stuudiosse kutsutud kohtureformi üle arutama ka Eesti Advokatuur. Paraku teatas ühendus esmaspäeva pärastlõunal, et EKRE käitumine pärast Indrek Tarandile kallale tungimist erakonna miitingul on taunitav ja vastuvõetamatu.
  "Advokatuur on valmis vestlema õigussüsteemi tugevustest ja nõrkustest ning sellega panustama Eesti demokraatliku õigusriigi tugevdamisse. Kahjuks oleme sunnitud kutsest loobuma. Meile ei ole vastuvõetav stuudios debateerida organisatsiooniga, kes õigustab füüsilise vägivalla kasutamist oma poliitüritusel ega mõista seda üheselt hukka," teatas advokatuuri esimees Hannes Vallikivi.
  Saatejuht Eliisa Matsalu küsis saates EKRE liikmelt Kert Kingolt, mida ta arvab sellest, kui vägivallatsemise tõttu keeldutakse nende erakonnaga debatti pidamast ja miks nad juhtunu eest vastutust võtta ei taha.
  "Ei oskagi sellesse kuidagi suhtuda, igal medalil on alati kaks poolt," vastas ekrelane Kingo. "Ei saa rääkida, justkui ühelt poolt oleks agressiivsust ja teisel poolel seda poleks. Pigem on küsimus selles, mis on rahva sellise ärrituseni viinud," sõnas ta. Kingo lisas, et tema arvates ei õhuta EKRE vaenu.
  Saate teine külaline oli endine kohtunik Helve Särgava, kes kuulub nüüd Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. "Ega mul käis ka pärast seda tõsist juhtumit igasuguseid mõtteid peast läbi," vastas Särgava küsimusele, miks tema erinevalt advokatuurist debatist ei loobunud. "Tulin siia, et saan selgelt väljendada sotsiaaldemokraatide, kuid eelkõige enda isiklikku seisukohta, et igasugune vägivald peab olema taunitav," ütles ta.
  "Milleks on inimesele antud suu? Selleks, et väljendada oma pahameelt ja erinevaid arvamusi. Käed ja jalad on antud inimesele selleks, et teha tööd, mitte korda saata vägivalla akte," põrutas Särgava.
  Kuula debatti kohtureformi ja vägivalla üle Kert Kingo ja Helve Särgava vahel tänasest "Poliitikute töölauast".
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.