Äripäev • 11. detsember 2018 kell 9:10

Metsavedu saartelt on tõusuteel

Saaremaa liini parvlaev Piret  Foto: TAIRO LUTTER, Eesti Meedia/Scanpix

Suursaarte ja mandri vahel seilavatel praamidel kasvab kiirelt veokite arv, saarte majandusseis on paranenud ning hoogu annab ka kõrgele tõusnud puidu hind.

TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabli märkis praamiliikluse statistikat kommenteerides, et saarte ettevõtlusmaastik on mitmekesisemaks ning aktiivsemaks muutunud.

„Kindlasti on oma roll siin kõrgel puidu hinnal, mis on hoogustanud metsaveokite liikumistihedust, kuid arvatavasti on samavõrd mõjutanud veoautode liikumist saarte majandusruumi üldine hea seis, hiljutised Baltic Workboatsi, Incapi ja mitme teise ettevõtja suured välislepingud ning arvestatavad taristuinvesteeringud näiteks Hiiumaa teedesse ja lennujaama," ütles ta pressiteate vahendusel.

TS Laevad vedas novembris Virtsu–Kuivastu ja Rohuküla–Heltermaa liinil kokku 21 833 veokit ja haagist, mida on 24 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Rohuküla–Heltermaa liinil liikus novembris kokku 5846 veokit ja haagist, mida on 49 protsenti rohkem kui mullu sama kuul. Virtsu–Kuivastu liinil vedas TS Laevad 15 987 veokit ja haagist, mida on võrreldes eelmise aasta novembriga 17 protsenti rohkem.

TS Laevade juhatuse esimehe Jaak Kaabli sõnul on sel aastal veokite ja haagiste arv pidevalt kasvanud. „Kõige vähem on tänavu kasvanud suurte sõidukite arv Virtsu–Kuivastu liinil septembris, 10 protsenti, ja Rohuküla–Heltermaa liinil aprillis, 23 protsenti.“

TS Laevad teenindas 11 kuuga 2,15 miljonit reisijat ja 933 000 sõidukit, mida on vastavalt 2,8 ja 4,6 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Hetkel kuum