Äripäev • 26. august 2019 kell 5:26

Aas panustaks raha õlitootmisse

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.  Foto: Liis Treimann

​Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa kinnitusel vähendab põlevkivienergeetika üleminek õlitootmisele Eesti Energia CO2-heidet 40 protsenti, samuti ei pruugi põlevkivielektri konkurentsivõimele hoobi andnud CO2-kvoodi hind olla ministri hinnangul aastal 2030 kõrgem kui praegu, kirjutab Postimees.

Nimelt pöördus riigikontrolör Janar Holm juulis Aasa poole, kuna riik plaanib investeerida põlevkiviõli tootmisesse sadu miljoneid eurosid, kuid Euroopa kliimapoliitika tõttu ei pruugi õli tootmine ega rafineerimine tulevikus kasumlik olla.

Valitsus on samas arutanud põlevkiviõli eelrafineerimise tehase rajamist, mis läheks hinnanguliselt maksma umbes 600 miljonit eurot, millest umbes kolmandiku loodavad õlisektori ettevõtted saada riigilt või ELi moderniseerimisfondist.

Loe pikemalt Postimehest.

Hetkel kuum