Allan Rajavee • 16. september 2019 kell 12:12
Uudised
Ainult tellijale

Leppeta Brexit võib tekitada lõhe Suurbritannia ja Euroopa väärtpaberiturgude vahele

Kuigi Brexiti referendumi häälte kokkulugemisest on möödnud juba üle kolme aasta, on endiselt ebaselge, kuidas tulevikus toimib side Euroopa Liidu ja Suurbritannia väärtpaberiturgude vahel.   Foto: Andres Haabu

Kokkulepeta Brexiti puhul tabaks Suurbritannia väärtpaberiturge märkimisväärne kahju, sest Euroopa Liit on lubanud kehtestada leppe puudumisel Euroopa börsimaakleritele kauplemiskeelu Londoni väärtpaberiturul, tõdes Briti finantsinspektsiooni juht Andrew Bailey.

Sestap kutsus Bailey Euroopa Liitu üles ümber mõtlema positsiooni enne 31. oktoobrit ehk praegu kehtivat saatuslikku kuupäeva, mil Suurbritannia peaks Euroopa majandusliidust lahkuma – leppega või leppeta. Bailey ütles täna peetud kõnes, et Euroopa Liidu ja Briti läbirääkijad peavad leidma sel nädalal alanud uute kõneluste käigus lahenduse Euroopa väärtpaberiturgude vahelisele rebenemisele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum