Indrek Mäe • 28. november 2019 kell 11:48
Uudised
Ainult tellijale

"Siseminister on esimene, kes laevale põgeneb, saba jalge vahel"

Just nii kommenteeris riigikogu väliskomisjoni liige Raimond Kaljulaid (SDE) Äripäeva raadio saates „Poliitikute töölaud“ siseminister Mart Helme mõtet plaan B vajadusest, kui EKREt esindanud Anti Poolamets oli viidanud lünkadele Eesti kaitsevõimes.

Raimond Kaljulaid arvab, et siseminister Mart Helme (pildil) põgeneks ohu korral esimese laevaga Eestist.  Foto: LIIS TREIMANN

Seda, et plaan B-le tuleks mõelda, jagas ka saates EKRE-t esindanud riigikogu väliskomisjoni liige Anti Poolamets. „Mõtlemisainet selle kohta, kuidas militaarsetes terminites oleks Baltikum kaitstav, on kõvasti – meie enda kindralid on olnud väga kriitilised Läti kaitsevõime osas,“ tõi ta näite. „Samuti peaks Eesti reserv olema vähemalt kaks korda suurem kui täna, meil on võimelüngad ning keskmaaõhutõrje puudub – Leedu on selle loomisega alustanud,“ sõnas Poolamets.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum