Äripäev • 22. september 2020 kell 13:14
Uudised
Ainult tellijale

Venemaa pankur ja Eesti ärimees tõi rahapesukahtluse nelja panka korraga

Roman Stroykov  Foto: ngs55.ru

Eesti Päevaleht kergitas USA rahandusministeeriumi finantskuritegude osakonna FinCEN salajastele dokumentide abil saladuseloori Venemaa pankuri ja Eesti ärimehe Roman Stroykovi äridelt, kelle pööritatud miljonid tõid rahapesukahtluse nelja panka korraga.

Ühe 2014. aasta kahtlase tegevuse teate järgi jäi USA pankuritele Eestis silma üle saja miljoni dollari kahtlast raha, mida liigutanud ettevõtete võrgustiku moodustasid teiste seas Eesti firma Formus Baltic OÜ, UK taustaga Wireberg Company, Hongkongi taustaga Profinvest ja Dominica paradiisiisaare ettevõte Whitewood Group. kirjutab Eesti Päevaleht.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum