Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: börsibuum ja 400 000 eurot teenistust ühe kuuga

  LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel (paremal).Foto: Andras Kralla

  Äripäeva raadios on esmaspäeva hommikul fookus börsidel ja idufirmadesse investeerimisel.

  Reede õhtul lõppes ligi 6600 osalejaga virtuaalrahaga aktsiamäng Börsihai. Uurime LHV maaklertegevuse juhilt Sander Pikkelilt, milline strateegia aitas kolme nädal jooksul kõige edukamalt portfelli kasvatada. Ühtlasi anname ülevaate olulisematest uudistest turgudel.
  Oma vaadet turgudele jagab ka märtsi krahhi ajal suurt börsibuumi ennustanud kaupleja Mikk Talpsepp, kelle prognoosi avaldamise hetkest on USA suurettevõtteid koondav S&P 500 indeks tõusnud üle 60%.
  Läheme mikrofoniga külla Eesti Äriinglite Assotsiatsioonile (EstBAN) ning anname ülevaate, kui head võimalused olid jaeinvestorite jaoks aastaid tagasi ja on praegu nii olemasolevatesse kui ka potentsiaalsetesse miljardifirmadesse investeerimisel.
  Oma kogemust jagavad EstBANi tegevjuht Anu Oks ja organisatsiooni üks asutajatest Ivo Remmelg. Lisaks avaldab endine pokkeristaar Madis Müür, kuidas tal õnnestus oktoobris oma iduportfelli väärtust 400 000 euro võrra kasvatada.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Juhan Lang ja uudistetoimetaja Ken Rohelaan.
  Raadiopäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Eestis kavandatakse transpordi ja taristu valdkonnas suuri ümberkorraldusi, kirjutatakse uusi arengukavasid (riiklik transpordi arengukava, merenduspoliitika) ja oodatakse ka Euroopa Liidu sihtfinantseeringuid.
  Kuidas Saarte Liinid arengukavade koostamisel kaasa löövad, milliseid ettepanekuid on tehtud ja millisena näevad Eesti sadamate tulevikku Saarte Liinide juhatuse liikmed Villu Vatsfeld ja Uku-Madis Savisto, sellest saates juttu tulebki.
  Saadet juhib Hando Sinisalu.
  11.00–12.00 "Kuum Tool". Otsesaates on Kantar Emori viimase küsitluse järgi populaarsuselt teise erakonna juht, Eesti 200 juhatuse esimees Kristina Kallas. Teda küsitleb Karl-Eduard Salumäe.
  13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Saates räägivad Testlio kaasasutaja Kristel Kruustük ja Elisa Eesti juhatuse liige Margus Vaino inimeste juhtimisest kodukontoris – kuidas hoida üleval motivatsiooni ja võidelda talvel kergesti tekkiva halli masendusega.
  Saadet juhib Indrek Kald.
  15.00–16.00 "Lavajutud". Estonia teater, Tartu Ülikooli Kliinikum ning haridus- ja noorteamet on asutused, mille juhtimine ja juhid on sattunud teravdatud meediatähelepanu alla. Kuidas sellises olukorras on juhil võimalik tööd teha? Kas avalikkuse survele peaks järele andma? Mida teha, kui organisatsiooni siseprobleemid satuvad avalikkuse tähelepanu alla?
  Saates meenutame oktoobri lõpus toimunud kommunikatsioonijuhtimise aastakonverentsi. Konverentsil esines juhtimiskonsultant Raimo Ülavere, kes rääkis, mida on õppida nendest kolmest juhtimiskriisist.
  Saate pani kokku Priit Pokk.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.