• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: börsibuum ja 400 000 eurot teenistust ühe kuuga

  LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel (paremal).Foto: Andras Kralla

  Äripäeva raadios on esmaspäeva hommikul fookus börsidel ja idufirmadesse investeerimisel.

  Reede õhtul lõppes ligi 6600 osalejaga virtuaalrahaga aktsiamäng Börsihai. Uurime LHV maaklertegevuse juhilt Sander Pikkelilt, milline strateegia aitas kolme nädal jooksul kõige edukamalt portfelli kasvatada. Ühtlasi anname ülevaate olulisematest uudistest turgudel.
  Oma vaadet turgudele jagab ka märtsi krahhi ajal suurt börsibuumi ennustanud kaupleja Mikk Talpsepp, kelle prognoosi avaldamise hetkest on USA suurettevõtteid koondav S&P 500 indeks tõusnud üle 60%.
  Läheme mikrofoniga külla Eesti Äriinglite Assotsiatsioonile (EstBAN) ning anname ülevaate, kui head võimalused olid jaeinvestorite jaoks aastaid tagasi ja on praegu nii olemasolevatesse kui ka potentsiaalsetesse miljardifirmadesse investeerimisel.
  Oma kogemust jagavad EstBANi tegevjuht Anu Oks ja organisatsiooni üks asutajatest Ivo Remmelg. Lisaks avaldab endine pokkeristaar Madis Müür, kuidas tal õnnestus oktoobris oma iduportfelli väärtust 400 000 euro võrra kasvatada.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Juhan Lang ja uudistetoimetaja Ken Rohelaan.
  Raadiopäev jätkub nelja saatega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Eestis kavandatakse transpordi ja taristu valdkonnas suuri ümberkorraldusi, kirjutatakse uusi arengukavasid (riiklik transpordi arengukava, merenduspoliitika) ja oodatakse ka Euroopa Liidu sihtfinantseeringuid.
  Kuidas Saarte Liinid arengukavade koostamisel kaasa löövad, milliseid ettepanekuid on tehtud ja millisena näevad Eesti sadamate tulevikku Saarte Liinide juhatuse liikmed Villu Vatsfeld ja Uku-Madis Savisto, sellest saates juttu tulebki.
  Saadet juhib Hando Sinisalu.
  11.00–12.00 "Kuum Tool". Otsesaates on Kantar Emori viimase küsitluse järgi populaarsuselt teise erakonna juht, Eesti 200 juhatuse esimees Kristina Kallas. Teda küsitleb Karl-Eduard Salumäe.
  13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Saates räägivad Testlio kaasasutaja Kristel Kruustük ja Elisa Eesti juhatuse liige Margus Vaino inimeste juhtimisest kodukontoris – kuidas hoida üleval motivatsiooni ja võidelda talvel kergesti tekkiva halli masendusega.
  Saadet juhib Indrek Kald.
  15.00–16.00 "Lavajutud". Estonia teater, Tartu Ülikooli Kliinikum ning haridus- ja noorteamet on asutused, mille juhtimine ja juhid on sattunud teravdatud meediatähelepanu alla. Kuidas sellises olukorras on juhil võimalik tööd teha? Kas avalikkuse survele peaks järele andma? Mida teha, kui organisatsiooni siseprobleemid satuvad avalikkuse tähelepanu alla?
  Saates meenutame oktoobri lõpus toimunud kommunikatsioonijuhtimise aastakonverentsi. Konverentsil esines juhtimiskonsultant Raimo Ülavere, kes rääkis, mida on õppida nendest kolmest juhtimiskriisist.
  Saate pani kokku Priit Pokk.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Minu idud üllatavad järjest tugevamate tulemustega
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Siiani tugevas miinuses olevad investeeringud Funderbeamis on näidanud viimastel kuudel rekordilisi tulemusi, kuid osaku hinda ei ole need suutnud mõjutada.
Sõõrumaa meelitas enda juurde ühe Wise'i finantsjuhi
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Eesti päritolu finants-startupi Wise Aasia ja Lähis-Ida piirkonna finantsjuht Nataliya Gavrylova hakkab edaspidi arendama Urmas Sõõrumaale kuuluvat Foruse platvormimajandust.
Kohus lükkas mereplaneeringu vaidlustuse tagasi
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Aastaid kestnud mereala planeeringu kehtestamise nurjata ähvardanud vaidlustus suurt mõju avaldada ei suutnud, sest kohus lükkas selle tagasi.
Venemaa tüürib maksejõuetuse kursil
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.
Venemaa jättis eile maksmata välisvõla intressimaksed, mis tähendab, et riik on esimest korda saja aasta jooksul osutunud maksejõuetuks. Sõja tõttu sanktsioonide alla sattunud agressorriik ise tõrjub maksejõuetuse staatust ning süüdistab probleemis sanktsioone, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.