Äripäev • 15. aprill kell 10:29
Uudised
Ainult tellijale

Raha voolab tehinguturul aina aktiivsemalt

Eesti tehinguturu üks suuremaid sündmusi 2021. aasta alguses oli Tallinna linna ja Austraalia pensionifondidega seotud Tallinna energiakontserni Utilitase otsus osta enamus börsifirmas Tallinna Vesi. Pildil Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (vasakul) ja Utilitase kontserni juht Priit Koit.  Foto: Andras Kralla

Käesoleva aasta I kvartalis lõi Balti ühinemis- ja ülevõtmistehingute turg rekordi, märgib advokaadibüroo Sorainen ühinguõiguse ning ühinemiste ja ülevõtmiste valdkonna üks juhte Toomas Prangli värskeid andmeid analüüsides.

Mergermarketi andmebaasi statistika järgi oli Eesti, Läti ja Leedu ühinemis- ja ülevõtmistehingute (M&A) koondväärtus I kvartalis veid alla miljardi euro ehk täpsemalt 925 miljonit eurot. Balti riikidest tehakse jätkuvalt kõige rohkem tehinguid Eestis, kuid ka Lätis ja Leedus on tehinguaktiivsus sel aastal oluliselt kasvanud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum