• Jaga lugu:

  Rakvere ettevõtja narvalastele: "Avage oma süda ja avage oma silmad"

  Madis Mädamürk Rakvere kodukontoris.Foto: Andres Pulver

  Narvas metallifirmat juhtiv rakverlane Madis Mädamürk räägib intervjuus, et Narvasse ei saa suhtuda nagu teistesse Eesti paikadesse. See on lihtsalt nii eriline linn, mis elab omas maailmas, millel paraku tegelikkusega väga tihedat sidet ei ole.

  Elupõline Viljandi mees Madis Mädamürk asus seitse aastat tagasi tööle Narvas metallitööd tegeva osaühingu GIAB Machining tegevjuhina. Et Viljandist oli Narva väga kauge käia, kolis ta koos kaasaga Rakverre. Ning on nüüd oma mees igal pool – nii Viljandis, Rakveres kui ka Narvas.
  Kuidas sõda metallitööstust mõjutab?
  Väga palju ja väga otseselt. 2020. aastal oli meie sektoris kriis. Metallitööstuses ja masinaehituses ikka käivad kriisid üheksaastase tsükliga. Nii et 2020. aastal oli meil kõigepealt tavaline kriis, sellele lisandus COVID, mis andis tegelikult tõuke.
  2021. aasta alguses mahud taastusid ja olid kriisieelsetega võrreldes isegi suuremad. Tulime kriisist välja tugevamana, kui me sinna sisenesime. Ja nüüd hakkame COVIDist jagu saama, aga algas sõda.
  Kõige esimene pauk tuleb masinaehitussektorile, kus suuremad metallkonstruktsioonid ja nemad on oma paugu juba kätte saanud. Näiteks Hekotek, kellel materjalitarned tulevad Venemaalt ja ka turg on suuresti Venemaal – nendel on pool käibest kadunud.

  Sisu on kättesaadav ainult tellijale.

  logi sisse!

  undefined

   Telli Äripäev
   Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
  Seotud lood

  Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
  Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
  Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
  USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
  USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
  USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
  Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
  Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
  Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
  Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
  Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
  Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
  Venemaa autovedajad virelevad siseturul
  Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
  Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

  Küpsised

  Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

  Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.