Fika vajab uusi suurte plaanidega omanikke, et auru juurde saada, ütles pagariäri suuromanik ja juhatuse liige Priit Pedanik, miks ta oma osalust müüb. Samuti peituvad põhjuse taga Pedaniku uued ettevõtmised.
Veidi üle poole aasta tegutsenud restoran Purjelaev sulges Paldiskis uksed, omaniku sõnul nappis restoranil raha ja tooraine kiire hinnatõus lisas vaid õli tulle.
Michelini tärniga pärjatud Tõnis Siiguri restoranide impeeriumis end üles töötanud noore peakoka kureerimisel muutus suveterrassiga kuubik Emajõe ääres aastaringseks söögikohaks.
“Ka sel aastal surume hambad risti ja plaanime edasi minna. Tuleb endal kusagil rohkem töötada, rohkem vahetusi teha, kasutada võimalikult vähe tööjõudu,“ kirjeldab eesootavat aastat restoranide Moon ja Kolm Sibulat omanik Roman Zaštšerinski ning valmistub võitluseks ellujäämise nimel.
Oleme kõik märganud, et elektriturg muutub üha enam ettearvamatuks. Hinnatipud, võrgutasude tõus ja elektrikatkestused on saanud igapäevase äririski ja mitte ainult erakordsete ilmastikunähtuste osaks. Eesti ettevõtted, kes otsustavad täna investeerida energiasalvestusse, ei räägi enam pelgalt kulude kokkuhoiust, vaid äristrateegiast, paindlikkusest ja uuest sissetulekuallikast.