• OMX Baltic−0,15%294,29
  • OMX Riga−0,04%916,34
  • OMX Tallinn−0,38%1 978,33
  • OMX Vilnius0,07%1 233,91
  • S&P 5000,39%6 609,8
  • DOW 300,05%45 857,32
  • Nasdaq 0,79%22 316,85
  • FTSE 100−0,07%9 277,03
  • Nikkei 2250,89%44 768,12
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%97,69
  • OMX Baltic−0,15%294,29
  • OMX Riga−0,04%916,34
  • OMX Tallinn−0,38%1 978,33
  • OMX Vilnius0,07%1 233,91
  • S&P 5000,39%6 609,8
  • DOW 300,05%45 857,32
  • Nasdaq 0,79%22 316,85
  • FTSE 100−0,07%9 277,03
  • Nikkei 2250,89%44 768,12
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%97,69

Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Äripäev voogu ja uudiskirja
Toit
Eraldi kritiseeris Oleg Gross rahandusminister Jürgen Ligi, kes ütles, et hinnatõusu on põhjustanud kaubanduskettide omanike ahnus
  • 29.07.25, 17:00
Oleg Gross: meil on nii palju sigu, et võiks terve Narva ümber piirata
Seakasvatus
  • 29.07.25, 10:58
Seakatkuga pihta saanud lihatööstuse juht: “Moraalselt on väga raske”
Toit korvis
  • 25.07.25, 14:47
Äripäev eetris: poliitikute ninakus jätabki toiduhinnad põrgukalliks
Pitsaahi on valminud käsitööna ja lõigatud välja hüdrofoorist.
  • 24.07.25, 15:28
Kose ettevõtjad ehitasid hüdrofoorist pitsaahju. "Ükskord oli sõidu ajal leek üleval"
Lahepere Villa perenaise Helen Vihtoli sõnul oli meeletu hinna- ja maksukoormuse tõus väikeettevõttele talumatu.
  • 24.07.25, 08:50
Hinnatud restoran sulgeb uksed. “Varsti saab ainult hakklihakastet pakkuda”
Eestlased käivad ostmas märjukest, ravimeid ja ka mõnda toiduainet. On see tegelikult odavam kui Eestis?
  • 24.07.25, 06:00
Reportaaž: piirikaubandus Lätiga vohab täie hooga. Ainult et mõlemat pidi
Politsei kahtlustab nüüd, et Tšehhi autosid maale toonud JMV pakkus tegelikult finantseerimist renditeenuse asemel.
  • 20.07.25, 17:33
Nädala lood: lekkinud kirjavahetus Tšehhi autoskeemi rahastamisest, korterimüügi minibuum ja varjatud Vene gaas
Gelato Ladies asutaja hinnatõusust: “Portsude kallale pole läinud, pigem ikkagi jääme ausaks.”
  • 18.07.25, 12:41
Karjääripöörde teinud eduka väikeettevõtja poole miljoni unistus täitus
Ministrite senistest sõnumitest toidule käibemaksuerisuse tegemise teemal paistavad läbi lõhed valitsejate ja rahva vahel. Abi võiks olla ühest vaesest sõbrast.
  • 16.07.25, 16:00
Kristi Saare valitsusele: palun, maksustage mind rohkem
Restorani omaniku Marko Zukkeri sõnul peavad leidma uued ruumid ja looma lihtsama kontseptsiooni. “Midagi, kuhu saaks tulla mitu korda nädalas ega peaks ülikonda selga panema.”
  • 12.07.25, 08:00
Michelini giidi restoran sulges äri. “Elu ei käi tunnustuste järgi”
Rahvast liigub vanalinnas palju, kuid terrassile istuma nad ei kibele, räägivad sealsed restoranipidajad.
  • 11.07.25, 13:48
“Palun, tooge lihtsalt pleedid!” Jahedad ilmad puhusid restoranide käibest viiendiku
“Oleme olukorras, kus kodumaine toidutootmine hääbub ning hinnad toidupoes kasvavad,” kirjutab Mantinga Eesti juht Rain Palmiste.
  • 09.07.25, 06:00
Pagaritööstuse juht: maaletoojana võiksin ma maksupoliitika üle rõõmustada – aga ei suuda
Kodumaine toidutootmine hääbub
Gert Kerde Labocca avamispeol 26. juunil.
  • 07.07.25, 11:17
Vapiano Eestisse toonud mehed avasid uue restorani. "Avasime suure pauguga"
Michelini rohelise tähe saanud restorani omanik Daanius Aas (keskel).
  • 25.06.25, 12:13
Michelini rohelise tärni saanud restorani kalender täitus kiirelt
Põhjala juht Tiit Paananen rääkis, et ei küündigi oma käsitöö õllega suurtootjate tasemele. “See on natuke teistsugune toode ja see tähendab, et mahud ei ole meie jaoks tähtsad. Tähtis on, et inimene saaks kogemuse.“
  • 23.06.25, 16:21
Põhjala pruulikoda kahekordistas alkoholivaba õlle müügi. “Inimesed väärtustavad maitset”
Mullu tegi õlleäri rekordkasumi!
Eesti jalgpalliliitu juba 18 aastat juhtinud Aivar Pohlak valiti eile taas järgmiseks neljaks aastaks alaliidu presidendiks.
  • 20.06.25, 14:31
Äripäev eetris: Aivar Pohlak on Eesti viimane omasugune dinosaurus
180° by Matthias Diether säilitas kaks Michelini tärni.
  • 19.06.25, 12:19
Michelini valikusse lisandus Eestist hulk restorane
Pärast restoranide Ö ja Kaks Kokka sulgemist läks tippkokk Martin Meikas Austraaliasse ja uskus, et restoranitööd ei tee ta enam mitte kunagi. Eelmisel reedel oli aga tema uue restorani avamine.
  • 18.06.25, 17:01
Hinnatud restoranid sulgenud tippkokk avas uue koha. "Alustadki kohe kokkuhoiuga"
Rimi Eesti juht Kristel Mets
  • 11.06.25, 11:52
Uue omanikuga Rimi toob poelettidele rohkem odavamaid tooteid
Toidukaubad kallinesid maikuus aastaga 7,1%.
  • 06.06.25, 08:18
Toit vedas maikuus hinnatõusu
Restoran 180 kraadi ootab küll kolmandat tärni, kuid viimane aasta on olnud eelmistest raskem.
  • 27.05.25, 13:06
Restoran 180 kraadi ootab kolmandat tärni. "Soomes ei ole kolme tärni, saaks neile ära teha"
Joogiettevõtja Raido Kereme sõnul on poeriiulil surve eriti kasvanud just viimastel aastatel, sest trendikaks on muutunud igasugu energiaveed ja vitamiinijoogid. “Kui vanasti olid mõned üksikud brändid, siis nüüd tekib tunne, et iga mees, kellel elus ideid ei ole, mõtleb, et hakkaks tegema oma vitamiinijooki.”
  • 22.05.25, 06:00
Pankrotti trotsinud joogiäri kasvas viie aastaga 14 korda. “Tahame olla suurem bränd kui Kalev”
Poke Bowli kaasasutaja ja suuromanik Mikk Rajaver
  • 16.05.25, 10:56
Eesti kiirtoidurestoran jõudis Helsingisse ja peab järgmisi plaane
Psühhiaatria resident Helena Mesikepp.
  • 14.05.25, 19:37
Psühhiaater annab nõu, kuidas murda ülesöömise harjumust
Baar Pööbel
  • 07.05.25, 15:20
Aastaid tegutsenud baar Pööbel paneb uksed kinni
Köögis töötamine on õpetanud Aaro Lodele meeskonna väärtustamist, ajasurvega toime tulekut ja loovust.
  • PRO
  • 07.05.25, 13:30
Parima juhi finalist Aaro Lode: halb juht näitab ette, kuidas mitte teha
Kartulivahvel sobib igasse kultuuriruumi, on Balsnacki juhatuse liige Reigo Rusing kogenud.
  • 04.05.25, 16:00
Kohalik snäkitootja: uue tootega väljatulemine võib vahel välisturul olla lihtsam kui Eestis
La Muu jäätisetootmise omanik Rasmus Rask usub, et põhi on seljatatud.
  • 01.05.25, 12:00
La Muu pidi keerulisest olukorrast välja ronimiseks oma jäätist muutma
Varasem jäätiseputka Tartus Emajõe rannas, tänavu korraldas linn esimest korda jäätisemüüjate konkursi.
  • 28.04.25, 19:35
Tartu suviste jäätiseputkade konkursil võitis suurelt üks tegija
The Coffee Bricki poisid: Märten Kuusemets, Henry Politanov, Jan Kulbin
  • 25.04.25, 18:00
“Kohvi ostetakse täitsa suvaliselt!” Käsitöö-IPA pruulimine on minevik, kohvi röstimine tuli asemele
Pagarikoda Fika Tallinnas Tehnika tänaval.
  • 23.04.25, 06:00
Ärimees pani tuntud kohvikuäri müüki. “Auru on vaja juurde”
Omanike seas ka LHV eksjuht ja kaasasutaja
Izabel (vasakul) ja Mariam pitsaköögis.
  • 19.04.25, 16:00
Pereköögist ratastele: ainulaadseid pitsasid küpsetavad õed plaanivad äri laiendada
Rohuaia kohviku müügitulu mullu kasvas, kuid aasta lõppes kahjumiga.
  • 18.04.25, 14:00
Rakvere söögikoht tõstis järsult töötajate palka
TOKO peakokk Klaus Lemmats (vasakul) ja majaperemees Rivo Mändmets tegid suveterrassist aastaringse restorani, mis pälvinud sööjatelt juba mitu tunnustust.
  • 15.04.25, 18:13
Tagasi Tartus. Restoraniäri tipptegija käe all tegi noor kokk teoks lapsepõlveunistuse
Pildi vasakult paremale Matsimoka juhatuse liikmed Jan Inno, Aivar Inno, Sten Inno.
  • 14.04.25, 17:14
Matsimokal pole poekettidesse pääsemine probleem, ühe erandiga
Erinevad lihatooted.
  • 11.04.25, 17:38
Vorstitootja kurb lõpp: poeketid põhjendavad, kes saab ja kes ei saa poelettidele
Lihatööstur pakkis äri kokku ja müüb tehast: poeriiulitel ei jätkunud väiketootjale ruumi
  • 11.04.25, 06:00
Lihatööstur pakkis äri kokku ja müüb tehast: poeriiulitel ei jätkunud väiketootjale ruumi
Ka teised tootjad on mures
Veebruari alguses avas Dava Foods uue õrrekanade farmi. Ettevõtte juht Allan Tohver tutvustas uut kanalat ka endisele põllumajandusministrile Piret Hartmanile.
  • 31.03.25, 17:56
Võitlus munaturul: Eesti tootja kannatas ära väliskonkurentide odavkauba, kasumlikkus säilis
Kuigi tomatid on üpris neutraalse umami maitsega, siis on need sellegipoolest üsna happelised.
  • 31.03.25, 11:20
Obskuurne majandus: tomatid olid kunagi mürgised ainult rikastele
“Kui me ei sea toidutootmise ja maaelu arengut prioriteediks, on selle hind meile liiga kõrge,” rõhutab PRIA peadirektor Margus Noormaa.
  • 22.03.25, 06:00
PRIA peadirektor: muretsen toidujulgeoleku ripakile jäämise pärast