• OMX Baltic−0,58%303,52
  • OMX Riga−0,26%890,25
  • OMX Tallinn−0,33%2 070,86
  • OMX Vilnius−0,41%1 194,16
  • S&P 500−1,13%5 976,97
  • DOW 30−1,79%42 197,79
  • Nasdaq −1,3%19 406,83
  • FTSE 100−0,39%8 850,63
  • Nikkei 225−0,89%37 834,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%91,85
  • OMX Baltic−0,58%303,52
  • OMX Riga−0,26%890,25
  • OMX Tallinn−0,33%2 070,86
  • OMX Vilnius−0,41%1 194,16
  • S&P 500−1,13%5 976,97
  • DOW 30−1,79%42 197,79
  • Nasdaq −1,3%19 406,83
  • FTSE 100−0,39%8 850,63
  • Nikkei 225−0,89%37 834,25
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,87
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%91,85

Äripäev

Toit

Lisa märksõna Minu Äripäev voogu ja uudiskirja
Toit
La Muu jäätisetootmise omanik Rasmus Rask usub, et põhi on seljatatud.
  • 01.05.25, 12:00
La Muu pidi keerulisest olukorrast välja ronimiseks oma jäätist muutma
Varasem jäätiseputka Tartus Emajõe rannas, tänavu korraldas linn esimest korda jäätisemüüjate konkursi.
  • 28.04.25, 19:35
Tartu suviste jäätiseputkade konkursil võitis suurelt üks tegija
The Coffee Bricki poisid: Märten Kuusemets, Henry Politanov, Jan Kulbin
  • 25.04.25, 18:00
“Kohvi ostetakse täitsa suvaliselt!” Käsitöö-IPA pruulimine on minevik, kohvi röstimine tuli asemele
Pagarikoda Fika Tallinnas Tehnika tänaval.
  • 23.04.25, 06:00
Ärimees pani tuntud kohvikuäri müüki. “Auru on vaja juurde”
Omanike seas ka LHV eksjuht ja kaasasutaja
Izabel (vasakul) ja Mariam pitsaköögis.
  • 19.04.25, 16:00
Pereköögist ratastele: ainulaadseid pitsasid küpsetavad õed plaanivad äri laiendada
Rohuaia kohviku müügitulu mullu kasvas, kuid aasta lõppes kahjumiga.
  • 18.04.25, 14:00
Rakvere söögikoht tõstis järsult töötajate palka
TOKO peakokk Klaus Lemmats (vasakul) ja majaperemees Rivo Mändmets tegid suveterrassist aastaringse restorani, mis pälvinud sööjatelt juba mitu tunnustust.
  • 15.04.25, 18:13
Tagasi Tartus. Restoraniäri tipptegija käe all tegi noor kokk teoks lapsepõlveunistuse
Pildi vasakult paremale Matsimoka juhatuse liikmed Jan Inno, Aivar Inno, Sten Inno.
  • 14.04.25, 17:14
Matsimokal pole poekettidesse pääsemine probleem, ühe erandiga
Erinevad lihatooted.
  • 11.04.25, 17:38
Vorstitootja kurb lõpp: poeketid põhjendavad, kes saab ja kes ei saa poelettidele
Lihatööstur pakkis äri kokku ja müüb tehast: poeriiulitel ei jätkunud väiketootjale ruumi
  • 11.04.25, 06:00
Lihatööstur pakkis äri kokku ja müüb tehast: poeriiulitel ei jätkunud väiketootjale ruumi
Ka teised tootjad on mures
Veebruari alguses avas Dava Foods uue õrrekanade farmi. Ettevõtte juht Allan Tohver tutvustas uut kanalat ka endisele põllumajandusministrile Piret Hartmanile.
  • 31.03.25, 17:56
Võitlus munaturul: Eesti tootja kannatas ära väliskonkurentide odavkauba, kasumlikkus säilis
Kuigi tomatid on üpris neutraalse umami maitsega, siis on need sellegipoolest üsna happelised.
  • 31.03.25, 11:20
Obskuurne majandus: tomatid olid kunagi mürgised ainult rikastele
“Kui me ei sea toidutootmise ja maaelu arengut prioriteediks, on selle hind meile liiga kõrge,” rõhutab PRIA peadirektor Margus Noormaa.
  • 22.03.25, 06:00
PRIA peadirektor: muretsen toidujulgeoleku ripakile jäämise pärast
“Töötades toitlustussektoris, paneb mind imestama riigi erisoodustusmaksu poliitika. Kui tööandja otsustab luua oma töötajatele kvaliteetse lõunarestorani või doteerida töötaja õiget ja tervislikku eluviisi toetavat lõunat, siis ei tunnusta me seda kui investeeringut rahva tervisesse, vaid karistame erisoodustusmaksuga,” kirjutab Aaro Lode.
  • 18.03.25, 15:45
Aaro Lode: Eestis on kiitmiskriis, kannatavad majandus ja meie tervis
Pätsi Sahvri juht Heiki Hallik (vasakul) ja Lääne-Virumaa uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi.
  • 04.03.25, 08:06
Pagarikoja juht: meile oli suur asi, et saime maksuvõlast lahti
Vastlakuklid, mille hindu ei plaani väikeettevõtte juht tõsta.
  • 03.03.25, 13:25
Väikse pagariäri omanik: säilitame teadlikult vastlakuklite hindu
Kui osas poekettides on kokkulepped sõlmitud ladusalt, siis teistes on müüki jõudmine osutunud mägede ületamiseks, ütleb toiduettevõtte Nordtempeh asutaja ja tegevjuht Kaire Roosi.
  • 07.02.25, 11:25
Toiduettevõtja: innovaatilised taimsed tooted takerduvad kaupmeeste mõttemustritesse
Umbes pool aastat Starbucksi juht olnud Brian Niccol on ettevõtte muudatuste abil tõusule lükanud.
  • 28.01.25, 23:37
Muudatused lükkasid Starbucksi õiges suunas liikuma
Silvio Berlusconi 2022. aastal. Itaalia endine peaminister suri aastal 2023.
  • 27.01.25, 10:00
Obskuurne majandus: soomlaste kättemaksu-pitsa Itaalia peaministrile
Roman Kljutšivski kirjeldab Spargli kohviku tegevust elustiilina, mis toob talle rõõmu. „Meie eesmärk on pakkuda keskkonda, kus kunst ja toit kohtuvad, et inspireerida iga külastajat," lisas ta.
  • 21.01.25, 15:30
Tartu kohvikupidajate argipäev: näpistab siit ja näpistab sealt
“See ei ole lihtsalt äri, see on minu elu”
Toitumisnõustaja-tervisejuht, TalTechi doktorant-nooremteadur Eliis Salm ning üritusturundusagentuuri Jolos jätkusuutlikkuse juht Katre Kahre jagavad kogemuse ja teadmiste pealt, kuidas innustada inimesi tervislikumalt toituma.
  • 16.01.25, 13:00
“Nii võiks taimetoitlaseks hakata." Ürituste toidulaual pole veiselihal kohta
Tartus restorani Puente avanud Mati Lüdimois (keskel) tõdes, et investeering on suur risk, kui ta loodab oma kogemustega siiski äri edukalt käima lükata. Paremal Puente peakokk Justin Hoyer, vasakul vahetuse vanem Niilo Kahusk.
  • 03.01.25, 09:35
Saudi printsi toitnud kokk avas Tartus restorani. “Meid peeti hulluks”
Nüüd on selge, et kohv võib tervist toetada, nii et kui naudid tassi kohvi, ei pea sa kindlasti end süüdi tundma.
  • 01.01.25, 11:00
Eestiski armastatud jook võib parandada oluliselt soolte tervist
Kokana alustanud Tõnis Siigur unistas juba 20 aastat tagasi Michelini tärnidest ja on aastatepikkuse töö, mõtteviisi ja põhimõtetega jõudnud Eestis absoluutsesse tippu.
  • PRO
  • 29.12.24, 08:40
Tõnis Siigur juhtide valimisest: paberil on kõik ilus, aga päriselus ei tea
Kaheksa aasta jooksul on juba kaks ettevõtet üritanud Tartu Aparaaditehases Trikster Tihase restorani pidada. Oktoobrist on söögikoht taas suletud.
  • 27.12.24, 16:28
Tuntud Tartu restoran kõrbes põhja. “Hästi läks mõnel üksikul kuul”
Rimi Eesti vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats võitis tänavu Baltikumis esimest korda välja antud parima jätkusuutlikkuse juhi auhinna.
  • 20.12.24, 12:46
Tänavused jõuluostud: eestlane otsib soodushinda, aga seapraad läheb ikka lauale
Tunnustatud tippkokk räägib Äripäeva raadios, milliseid ohvreid tippu jõudmine temalt nõudnud on.
  • PRO
  • 18.12.24, 16:03
Tippkokk Tõnis Siigur: “Ma tahan rohkem ja olen valmis selle nimel ohvreid tooma”
“Juhi juttude” värske saade
Üks tuntumaid koostisaineid energiajoogis on tauriin – aine, mis paneb südame kiiremini lööma.
  • 14.12.24, 13:30
Kes leiutas energiajoogi?
Just see kaader filmist “Twilight” sai pärast filmi linastumist tuntud snobismi meemiks.
  • 09.12.24, 10:00
Obskuurne majandus: snoobiefekt tegi kunagi paksuks, nüüd sunnib kõhnaks
Kookeri meeskond Šveitsis Zürichi jõuluturul. Kookeri eestvedaja Tiina Sokolova on pildil vasakult esimene.
  • 06.12.24, 16:40
Kodumaine ettevõte jõudis pannkookidega Šveitsi jõuluturule
Otsusest müügipunkti avamiseni läks vaid kaks nädalat
“Peamine põhjus, miks kaupmehed väärt kraami enne ära viskavad kui realiseerivad, on see, et poed ja tootjad ei taha näidata, et neil kaupa üle jääb,” kirjutab Oliver Sebastian Lamp. Pildil on valik Sumena lattu jõudnud kaupa.
  • 03.12.24, 11:51
Oliver Lamp: Eesti kaupmees on miskipärast valmis toidukauba hävitamisele peale maksma
Aqva spaahotelli tegevjuht ja mitme toidukoha omanik Roman Kusma (vasakul) rääkis saates “Kuum tool”, miks ta usub, et järgmisel aastal Viljandis algava uue spaahotelli ehitus on edukas äriprojekt. Seda ehitust rahastab ettevõtja Oleg Gross (keskel), kellel Kusma sõnul läheb praegu erinevalt majutus- ja toitlustusettevõtjatest väga hästi.
  • 02.12.24, 11:50
Piinlik on kuulata ministrite juttu kohe saabuvast kasvust. “Halvemaks läheb”
2025 on ettevõtete sulgemise aasta
„Maksutõus lööb muidugi hindade pihta,“ ütleb Dodo Pizza juhatuse liige Viktor Ivanov.
  • 21.11.24, 06:00
“Tahtsin teha midagi teistsugust.” Hoo sisse saanud pitsafrantsiis läheb juba kolmandasse linna
A. Le Coqi juhataja Jaanus Vihandi sõnul teevad joogitootjate elu raskeks täiendavad aktsiisitõusud ja ohtrad rohenõuded, mis suurendavad töösturite kulusid.
  • 20.11.24, 18:03
Koor kallineb ebaloogilise kiirusega, Eesti ei tule oma lihaga välja – toidutöösturid lõid kõik mured letti
Musta trühvlit leiab Eestis ka looduslikult. Nende leidmiseks on vaja trühvlijahiks koolitatud koera.
  • 17.11.24, 19:00
Pereettevõte võttis riski ja hakkas Eestis trühvleid kasvatama
Eksperimendis osalejad lootsid saada Muumi-kujulisi komme, paraku on pakendis ainult südamekujulised.
  • 08.11.24, 15:19
Nädala naksik: sööjale ohtlikul pulgakommil on veel hunnik hädasid
Turistid Tallinnas Raekoja platsil.
  • 04.11.24, 15:38
Publitsist: võim peab nurka surutud ettevõtjaid kuulama
Vähirakk. Vähirakud levivad vereringesse ning seeläbi kehasse laiali. Seal leiavad nad uusi elupaiku ning loovad metastaase.
  • 03.11.24, 12:45
Vähkkasvaja ja toitumise vahelise seose puuduv lüli võib olla leitud
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
  • 31.10.24, 10:57
Streikiv restoranipidaja: maksutõusud muudavad äri hobiks ja tuleb leida kõrvaltöö
Rahvast nadilt: Starbucksi kohvikud pole enam nii popid kui varem.
  • 27.10.24, 11:45
Maailmakuulus kohvikukett avaldas, kui suurt segadust selle juht klattima peab