Juba teist aastat võitis ülikoolilinnas restoranikuu konkursil “Maitsev Tartu” sööjate poolehoiu restoran TOKO, mis avas Emajõe ääres veel kaks aastat tagasi üksnes suveterrassi, kuid nüüd võtab külastajaid vastu aasta ringi.
Kui TOKO restorani peakokk
Klaus Lemmats aastaid tagasi kodulinnas Tartus kulinaariamaailma sisenes, tuli tal juba õige pea seada sammud pealinna poole, et teha seal kiirem arenguhüpe ja õppida ala parimate käe all. Kolmanda lapse sündimise järel tekkis aga perel soov kolida tagasi Tartusse. Heade asjaolude kokkulangemisel õnnestus tal teha teoks lapsepõlvest saati südames olnud unistus ning alustada restorani peakokana.
Lemmatsit on teiste seas palju õpetanud Michelini tärniga pärjatud tippkokk
Tõnis Siigur, kes on koos restoraniärimehe
Martti Siimanniga üks TOKO restorani asutajatest. “Minu juured on Tõnise koolkonnas, sest alustasin kunagi ammu tema juures Tallinnas Noa restoranis abikokana. Töötasin erinevates Tõnise restoranides ligi viis aastat, kuni saime abikaasaga aru, et ainus asi, mis meid Tallinnas kinni hoiab, on minu töö,” räägib Lemmats.