Kadri Paas • 10. oktoober 2010 • 1 min
Jaga lugu:

SAS sai 360 miljonit trahvi

Norra ülemkohus otsustas, et SAS peab maksma Norwegian Airlinesi broneeringusüsteemi infole ligisaamise eest 30 miljonit USA dollarit, vahendab IceNews.

Ülemkohus ei rahuldanud SAS apellatsioonikaebust 16. märtsi otsuse peale, millega lennufirma protestis enda süüdimõistmise infovarguse eest. Ülemkohus siiski leidis, et SAS on ebaseaduslikult saanud infot Norwegian Airlinesi klientide ja nende Amadeuse broneeringusüsteemis tehtud broneeringute kohta.

Seetõttu peab SAS maksma trahvi 27,3 miljonit USD, lisaks peab lennufirma tasuma kohtukuludeks 2,4 miljonit USD. Ka peab SAS Norwegian Airlinesile tasuma 109 200 USD, sest SAS-i kaebust ei rahuldatud.

SAS on ka varem konkurentsikuriteos süüdi mõistetud. 2001. aastal pidi lennufirma maksma trahvi 40 miljonit eurot, sest oli Maersk Airiga sõlminud kartellileppe Stockholm-Kopenhaageni lennuliini teenindamiseks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt