Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vallavanem tüdinud kahtlustustest

  Viimsi vallavanem Hardo Oravas on seisukohal, et kui hankes on mõne volikogu liikme omandis olev ettevõte, siis ei saa seda keelata.  

  Mis puudutab korruptsiooniohtu, siis ükskõik, mis signaal tuleb, kontrollitakse asja põhjalikult. "Eesti riigi seadused ei ole nii head, et kõiki võimalusi vältida," lausus Oravas. "Ma väga loodan, et oma ametipositsiooni ei ole kasutatud kuidagi enda huvides."
  Tänane Äripäev kirjutab sellest, et Viimsi vald on maksnud vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa osalusega ettevõttele Esmar Ehitus nelja aasta jooksul tööde eest ligi 18 miljonit eurot ja et ettevõte on võitnud hankeid ning saanud rikkaks. 
  Oravase kinnitusel on ta kahtlustusi juba pidanud kommenteerima. "Kevadisel umbusaldushääletusel oli Randvere kool ühe hanke teema ja teised hanked olid üleval," lausus ta. "Need probleemid tõstatati opositsiooni poolt. Kui süüdistus tuli, siis me andsime kõik materjalid, mis umbusaldusega kaasa tulid, politseile uurida, eeldades, et äkki tõesti on midagi."
  Politsei ei avastanud seal korruptsiooni momenti ning uurimist ei algatatud. "Mis siin salata, kui hankes on mõne volikogu liikme omandis olev ettevõtte, siis seda keelata ei saa. Kui midagi oleks seadusevastast, siis see oleks ammu välja tulnud ja uuritud ning inimesed oleksid oma karistuse saanud," nentis Oravas.
  Viimsi vallavanemat häirib see, et tema käest on küsitud hangete kohta ja loomulikult on ta küsimustele vastanud, sest ühiskonnas ei tohiks kahtlusi olla, et keegi enda kasuks töötab mingisugusel positsioonil. Oravase sõnul aga kumab küsimustes läbi opositsiooni huvi.
  "Mind häirib see, et järjekordselt kostis intervjuude taustal läbi see, et on suheldud meie opositsiooni esindaja Märt Vooglaidiga ja siis ma sain aru, et tegelikult jällegi on üks patakas infot opositsiooni poolt lauale visatud ning tellitud on lugu. Meedialt oodatakse neutraalset kommentaari. Lood Jõgimaast ei ole neutraalsed olnud," leiab Oravas.
  Tema sõnul on siin riskid, et alati meedia suurendab mingil põhjusel mingit asja ja midagi vähendab mingisugusel arusaamatul põhjusel. "Need muud põhjused ärritavad mind samamoodi kui see risk, et Arne Jõgimaa võis midagi teha oma taskusse," kinnitas ta.  
  Mis puudutab korruptsiooniohtu, siis ükskõik, mis signaal tuleb, siis tema tahab, et seda kontrollitakse põhjalikult. "Me ei taha kahtlusi ning oleme nendest juba tüdinenud," tõdes vallavanem.
  Küsimusele, kas ajakirjandus on siis Viimsi vallavalitsuse mainet kahjustanud, vastas Oravas, et tema ei näe seda kuvandid väljaspoolt, mida käsitleb ajakirjandus. "Mulle on see harjumatu, et selline lugu võib olla. Kui mingit inimest piisavalt endast välja ajada, võib tulla igasuguseid arvamusi. Eestlased on kirju rahvas ning on erinevaid isiksusi," lisas ta.  
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
USA aktsiad jätkasid rallit
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.