• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vallavanem tüdinud kahtlustustest

  Viimsi vallavanem Hardo Oravas on seisukohal, et kui hankes on mõne volikogu liikme omandis olev ettevõte, siis ei saa seda keelata.  

  Mis puudutab korruptsiooniohtu, siis ükskõik, mis signaal tuleb, kontrollitakse asja põhjalikult. "Eesti riigi seadused ei ole nii head, et kõiki võimalusi vältida," lausus Oravas. "Ma väga loodan, et oma ametipositsiooni ei ole kasutatud kuidagi enda huvides."
  Tänane Äripäev kirjutab sellest, et Viimsi vald on maksnud vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa osalusega ettevõttele Esmar Ehitus nelja aasta jooksul tööde eest ligi 18 miljonit eurot ja et ettevõte on võitnud hankeid ning saanud rikkaks. 
  Oravase kinnitusel on ta kahtlustusi juba pidanud kommenteerima. "Kevadisel umbusaldushääletusel oli Randvere kool ühe hanke teema ja teised hanked olid üleval," lausus ta. "Need probleemid tõstatati opositsiooni poolt. Kui süüdistus tuli, siis me andsime kõik materjalid, mis umbusaldusega kaasa tulid, politseile uurida, eeldades, et äkki tõesti on midagi."
  Politsei ei avastanud seal korruptsiooni momenti ning uurimist ei algatatud. "Mis siin salata, kui hankes on mõne volikogu liikme omandis olev ettevõtte, siis seda keelata ei saa. Kui midagi oleks seadusevastast, siis see oleks ammu välja tulnud ja uuritud ning inimesed oleksid oma karistuse saanud," nentis Oravas.
  Viimsi vallavanemat häirib see, et tema käest on küsitud hangete kohta ja loomulikult on ta küsimustele vastanud, sest ühiskonnas ei tohiks kahtlusi olla, et keegi enda kasuks töötab mingisugusel positsioonil. Oravase sõnul aga kumab küsimustes läbi opositsiooni huvi.
  "Mind häirib see, et järjekordselt kostis intervjuude taustal läbi see, et on suheldud meie opositsiooni esindaja Märt Vooglaidiga ja siis ma sain aru, et tegelikult jällegi on üks patakas infot opositsiooni poolt lauale visatud ning tellitud on lugu. Meedialt oodatakse neutraalset kommentaari. Lood Jõgimaast ei ole neutraalsed olnud," leiab Oravas.
  Tema sõnul on siin riskid, et alati meedia suurendab mingil põhjusel mingit asja ja midagi vähendab mingisugusel arusaamatul põhjusel. "Need muud põhjused ärritavad mind samamoodi kui see risk, et Arne Jõgimaa võis midagi teha oma taskusse," kinnitas ta.  
  Mis puudutab korruptsiooniohtu, siis ükskõik, mis signaal tuleb, siis tema tahab, et seda kontrollitakse põhjalikult. "Me ei taha kahtlusi ning oleme nendest juba tüdinenud," tõdes vallavanem.
  Küsimusele, kas ajakirjandus on siis Viimsi vallavalitsuse mainet kahjustanud, vastas Oravas, et tema ei näe seda kuvandid väljaspoolt, mida käsitleb ajakirjandus. "Mulle on see harjumatu, et selline lugu võib olla. Kui mingit inimest piisavalt endast välja ajada, võib tulla igasuguseid arvamusi. Eestlased on kirju rahvas ning on erinevaid isiksusi," lisas ta.  
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Rahvusvaheline kullerfirma DHL Express: kogu kullerteenuse sektor on tugevas arengu- ja kasvufaasis
Globaalset rahvusvahelist kullerteenust ning e-kaubandusfirmadele nõustamist pakkuv DHL Express Estonia AS tähistab lähiajal juba 30. tegevusaastat Eestis. Ettevõtte tegevjuht Kristina Laaneots nendib, et viimased aastad on näidanud tugevat arengut ning kasvufaasi, mis iseloomustab kogu sektorit.
Globaalset rahvusvahelist kullerteenust ning e-kaubandusfirmadele nõustamist pakkuv DHL Express Estonia AS tähistab lähiajal juba 30. tegevusaastat Eestis. Ettevõtte tegevjuht Kristina Laaneots nendib, et viimased aastad on näidanud tugevat arengut ning kasvufaasi, mis iseloomustab kogu sektorit.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.