Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformierakonna argpüksid

  Vilja Kiisler

  Tallinna Sadama nõukogu endise juhi, reformierakondlase Remo Holsmeri otsus hageda Postimeest ja mitte suurettevõtja Vjatšeslav Leedot on argpükslik samm. Veelgi argpükslikum on aga sadama nõukogu liikme Kalev Lillo vaikimine.

  Holsmer pöördus Harju maakohtusse hagiga Postimehe vastu, soovides ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist ja ebakohase väärtushinnangu avaldamisega tekitatud mittevaralise kahju ümberlükkamist. Postimehe tekstides olevat tuginetud anonüümsete allikate väidetele, need lood andvat edasi „valesid väärtushinnanguid“.
  Siin on loogikaviga. Leedo on kõnelenud oma nime all, ja seda mitte ainult Postimehes, vaid ka Eesti Päevalehes. Hageda väljaannet olukorras, kus väidete esitaja on avalikult teada, on samaväärne peegli purukspeksmisega juhul, kui sealt vastu vaatav nägu ei meeldi.
  Teiseks, Postimees kirjutas 4. septembril, et Saaremaal käisid Leedoga läbi rääkimas Holsmer ja Lillo – kaks Reformierakonna tipptegijat. Me ei tea, kes oli pealäbirääkija, kas Holsmer või Reformierakonna „reha“ Lillo. Lillo on aga vait nagu sukk. Oleks pigem naiivne arvata, et selle suure mängu peategelane on Holsmer. 
  Peale selle: aasta tagasi oli Tallinna Sadamas ohjad veel reformierakondlase Neinar Seli käes. Seli astus nõukogu esimehe kohalt tagasi alles eelmise aasta detsembris. Seega võiks Seli kapole soovituste jagamise asemel rääkida sellest, mida teab sadama ja oma koduerakonna suhetest.
  Kriminaalasi tuleb algatada
  Kui Postimees täna kirjutab „ühe siinse poliitika suurtegija“ nõudest maksta parvlaevalepingu pikendamise eest 30 miljonit eurot – aegade suurim altkäemaks –, siis sellega on selgelt märku antud, et silmas ei peeta Holsmerit. Ma sooviksin tegelikult natuke enamat julgust ka Postimehelt – kui neil on need nimed mitmest eri allikast teada, siis võiks need avaldada.
  30 miljoni küsimisest saab muu hulgas järeldada ka suurusjärke, mida varem on parvlaevalepingute pikendamise eest eeldatavasti makstud. „Nii suurt raha ei saa märkamatult liigutada, meid oleks kindlasti vangi pandud,“ pihib tundmatust palunud asjaosaline. Loogiline järeldus siit on, et väiksemaid summasid on saanud märkamatult liigutada, seda ilma vangi minemata.
  Summa ennekuulmatust suurusest saab järeldada ka seda, et seda raha ei küsitud ainult erakonnale. Isegi „paljunäinud“ parteid ei suuda tõenäoliselt nii suurt summat märkamatult ära paigutada, see paistaks lihtsalt välja.
  Prokuratuur ei algata Leedo väidete põhjal kriminaalasja, ja see on äärmiselt kahetsusväärne. Silver Meikari ülestunnistuse põhjal 2012, et ta on annetanud Reformierakonnale raha, mille päritolu ta ei teadnud, seda ometi tehti. Praegu jätavad prokuratuur ja kaitsepolitsei oma töö ajakirjanduse teha. Kui seda paiset ei avata, mürgitab ta kogu organismi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Epp Kärsin erilisest suhtest rahaga: triikisin juba väikese tüdrukuna rublasid
Seksikoolitaja Epp Kärsin rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas tema jõukust on aidanud kasvatada eriline suhe rahaga.
Seksikoolitaja Epp Kärsin rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas tema jõukust on aidanud kasvatada eriline suhe rahaga.
Edukad investeeringud müksasid Lenne puhaskasumisse
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.