• Jaga lugu:

  Pudipehme Ratas

  Jüri RatasFoto: Andras Kralla

  Keskerakonna juhist peaminister Jüri Ratas räägib kõigiga ilusti ja viisakalt, aga nii ümmarguselt, et tema jutul ei ole enamasti mitte vähematki mõtet sees.

  Nime needus või mitte, kuid Ratase ümmargused ja sisutühjad vastused on saanud legendiks: ta suudab kõigile küsimustele vastata nii, et formaalselt on vastus küll antud, aga sisu neil vastustel ei ole. Tipp-poliitikuelu paratamatus? Vaevalt küll.
  Lätlaste otsuse tuules saab taas tähelepanu Keskerakonna leping Venemaa juhtparteiga, mida ei juleta tühistada vene häälte kaotamise ja meediakära hirmus. Lätlaste lugu pole kaugeltki lihtne, kuid Keskerakonnal oleks väga keeruline avalikkust veenda, et seda lepingut peaks Eesti riigil ja valitsuse juhterakonnal tarvis olema näiteks julgeolekulistel kaalutlustel.
  Poolpehme lahenduse kasuks otsustas Keskerakond ka valimistel väljaspool parteid kandideerivate poliitikute suhtes. Olga Ivanovale otsustati ust näidata, aga Savisaarele mitte – sest tema on erakonna asutaja. Et asutaja suhtes võiksid kehtida kõrgemadki nõudmised kui lihtliikmetele, see mõte ei paista Ratase mõtlemisega haakuvat.
  Kolmas on kooseluseadus. Ratas kinnitab, et ei praegune ega tõenäoliselt ka järgmine riigikogu kooseluseadust ei tühista, ent ka rakendusaktidega edasi ei minda. Isikliku seisukoha ütles ta välja läbi lillede – tõlgenda, kuidas tahad. Ja just see ongi asja mõte.
  Polariseerumisi vältida ja keerulistel teemadel omalt poolt konflikte mitte õhutada on kahtlemata peaministri ülesanne, aga see ei saa lõputult toimuda sisutühjuse hinnaga. Kes püüab meeldida kõigile, ei meeldi lõpuks kellelegi. Isegi mitte „omadele“.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.