Polina Volkova • 10. juuni 2019 kell 10:44
Arvamused
Ainult tellijale

Enneolematu solidaarsus Venemaa ajakirjanduses

Venemaa kolm peamist ärilehte – Vedomosti, Kommersant ja RBK – ilmusid eile ühesuguse esiküljega. Sellel öeldakse: «Я/Мы Иван Голунов» („Mina/meie olen/oleme Ivan Golunov”). Vene ajakirjaniku vahistamisega on kaasnenud enneolematu solidaarsuse laine, kirjutab Delovõje Vedomosti peatoimetaja Polina Volkova.

Ajalehtede Vedomosti, Kommersant ja RBK esiküljed 10.06.2019.  Foto: Repro

Ivan Golunovi nimetatakse Venemaal üheks parimaks uurivaks ajakirjanikuks. Paljud tema artiklid räägivad maffiast: „mustad“ võlausaldajad, matuseäri, meditsiiniteenuste osutamine (DeSheli kosmeetika skeem puudutas ka Eestit). Teine teemadering seostus Moskva linnapea hangetega (mh transpordiosakonnas, seotud Eestis hästi tuntud Maksim Liksutoviga). Viimase kahe ja poole aasta jooksul on kümme tema tööd olnud nomineeritud Redkollegija auhinnale ja üks neist selle ka võitis. Golunov teeb koostööd rahvusvaheliste meediaorganisatsioonidega ja õpetab uurivat ajakirjandust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum