Andres Haabu • 25. september 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Toyota hakkab sportlikuks

Toyota 86 GR.
Toyota 86 GR.  Foto: Toyota

Toyota loob Jaapani tarbeks sportliku alamkategooria GR, mis võib jõuda ka Euroopasse ja mujale maailma, kirjutab USA autoveeb Motor Trend.

Toyota teatas, et loob Jaapanis eraldi GR Sport Seriesi nimelise alambrändi, et tugevdada autotootja sportlike autode mudelivalikut. Lisaks Jaapani turule plaanib Toyota uue alambrändiga siseneda ka Euroopa autoturule.

Toyota GR seerias on kolm sooritusvõimekuse astet: soodsaim on GR Sport, GR on keskmik ja mudelivaliku tipus on GRMN sõidukid. Toyota rakendab autode loomisel Nürburgringi 24 tunni sõidus ja Jaapani rallivõistlustel omandatud teadmisi.

Esmalt veeretab Toyota välja GR versiooni Yarisest ja GT86 mudelist. Muide, GR tähendab Gazoo Racingut ehk Toyota võidusõiduüksust Jaapanis.

Nimekirja vägevaim on Yarise (mis kannab Jaapanis nime Vitz) GRMN versioon. See saab kompressoriga 1,8liitrise I-4 mootori ja piiratud libisemisega differentsiaali, sportistmed, Sachsi amortisaatorid ja BBS veljed.

Toyota GT86 GR saab spoilerikomplekti, Sachsi amortisaatorid, Recaro sportistmed, võimsamad pidurid ja Raysi kergsulamist veljed.

GR seeria sõidukitele lisatakse ka uus iluvõre, GRi sportistmed, hõbedased õmblused interjööris ja start-stopp nupu. GR Sport baasmudeliga saab ostja sportlikud vedrustusseaded, keretugevdused, teistsuguse tahhomeetri, musta värvi käiguvaheti, alumiiniumist pedaalid ja väiksema rooliratta. GR mudel aga veelgi agressiivsemalt häälestatud veermiku koos Sachsi amortisaatoritega ja veelgi enam keretugevdusi.

Ühes GR seeria tutvustamisega muudab Toyota senised Area 86 poed Jaapanis GR Garage poodideks, kus võimekate Toyotate entusiastlikud omanikud koguneda saaksid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt