• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja sugu pole oluline

  Ajakirjanikud kasutavad sageli terminit “naisettevõtja”. Ent  kui räägitakse meessoost ettevõtjatega, siis ei kasutata terminit meesettevõtja. Tegelikult: ettevõtja on ettevõtja. Kui ta on tark, arukas ja ettevõtlik, siis ei ole ju oluline, mis soost ta on, leiab Antalis ASi juhatuse esimees Külli Meister.

  Isegi naisajakirjanikud kirjutavad naisettevõtlusest, naispoliitikutest jne. Milleks? See on näide, kuidas meedia teadlikult või ebateadlikult genereerib iroonia varjundit teema suhtes, kui on tegemist naistega, kes on edukad ja ettevõtlikud, kes püüavad kaasa rääkida ühiskonna asjades ja anda oma panust.
   Sageli peavad naised tõestama, et nad suudavad vahel rohkemgi kui mehed. Samas ajab suutmatu mees, kes on õigel ajal õiges kohas ja tunneb õigeid inimesi, ebaadekvaatset juttu, aga keegi ei ütle, et paneme su koha peale parem ühe aruka naise. Väikese Eesti ajupotentsiaali võiks kasutada ilma soolise liigituseta.
  Eestis on elanikke loenduse andmetel 1 294 236. Umbes 55% on naisi ja 45% mehi. Naistest töötab 70%, meestest 68%. Eeldame, et juhil peab olema kõrgharidus: minu arvutuste kohaselt on meil 40 250 kõrgharitud meest ja 70 560 kõrgkooli lõpetanud naist. See on valim, kust peaksid tulema haritud ja ettevõtlikud juhid. Nende hulgast osa pole huvitatud ei juhtimisest, ettevõtlusest ega poliitikast. Seega on valim väga väike! Viimane aeg on hakata tegema koostööd ja tuua riik tasakaalu tagasi.
  Suhtumist tuleb muuta, ja see algab pisiasjadest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.