• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroala näitab esimesi taastumismärke

  Saksa tehastel on hakanud paremini minema.Foto: Bloomberg

  Euroala majandus võib olla liikunud uuest langusest sammukese kaugemale, kuna ostujuhtide indeks pöördus oktoobris tõusule.

  Markiti ostujuhtide indeks (PMI indeks) näitas sel kuul ootamatult tõusu. Hispaania majandus näitas esimesi taastumismärke. Ka Saksamaa tehaste tulemused pöördusid pärast septembrikuist kukkumist kasvule, vahendab Bloomberg.
  „Tundub, et eurotsooni majanduse taastumisel on siiski mõned jalad all,“ märkis ING Banki ökonomist Martin van Vliet. „Hoolimata esimestest positiivsetest märkidest, on riikide majandused endiselt liiga nõrgad.“
  Regiooni majandus ei kasvanud teises kvartalis ja Euroopa Keskpanga president Mario Draghi on hoiatanud deflatsioonispiraali sattumise eest. Ka majapidamised lükkavad oma kulutusi edasi.
  Kuigi PMI indeks kergitas veidi börse ja eurot, siis peegeldas see ka euroala nõrku kohti. Näiteks kukkus oktoobris tootmise nõudlus ning Prantsuse tehased on endiselt hädas.
  Euroala PMI indeks kasvas oktoobris 50,7 punktile võrreldes 50,3 punktiga septembris. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid indeksi kukkumist 49,9 punktile. Alla 50 punkti jääv tulemus näitab kokkutõmbumist.
  Stoxx 50 indeks on täna tõusnud 0,43% ja euro kerkinud dollari suhtes 0,13%, 1,267 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Börsiplaaniga Enefit Green laenab 130 miljonit
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Eelmisel nädalal börsiplaani kohta uusi kinnitusi andnud taastuvenergia tootja Enefit Green sõlmis 130 miljoni euro ulatuses investeerimis- ja likviidsuslaenu lepinguid SEB ja OP pangaga, teatas ettevõte.
Sobivate inimeste nappus paneb tööandja ametikooli tööd tegema
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.
Isegi kui aasta alguses tundus, et seatud eesmärkide saavutamine osutub raskeks, võime praegu öelda, et oleme kriisiolukorraga kohanenud, kuid kvalifitseeritud tööjõust on ikka puudus, rääkis õmblusettevõtte Svarmil tegevjuht Merle Roste Äripäeva raadiole konverentsil Äriplaan.