Raido Neemre • 23. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

USA noored veedavad aina enam aega sotsiaalmeedias

Facebook  Foto: Bloomberg

USA teismelised ja noored täiskasvanud veedavad üha rohkem aega sotsiaalmeedias, selgub värskest uuringust. Samas jagavad noored üha vähem erinevaid positusi ning muutuvad üha frustreeritumaks oma sõprade üle, kes postitavad liiga palju.

Lõuna-Korea internetiettevõtte Naver Corporation ja globaalse turuuringu firma Harris Interactive hiljuti avaldatud uuring uuris noorte (vanuses 13-22) sotsiaalmeedia kasutamise mustreid.Tulemused paljastasid hulgaliselt vastuolusid. Paljud vastajad märkisid, et neid ärritasid inimesed ja nende oma sõbrad, kes ei olnud sotsiaalmeedias nemad ise. Samuti tunti, et nad ei suutnud sotsiaalmeedias portreteerida iseennast. 812-st uuritud teismelisest ja noorest täiskasvanust vastas umbes kolmveerand, et nad veedavad sotsiaalmeedias umbes sama palju või isegi rohkem aega kui eelmisel aastal. Kaks kolmandikku vastanutest märkis, et nad on loobunud harjumuspärasest info jagamisest. Neli viiendikku kaebas, et inimesed jagavad liiga palju positusi sotsiaalmeedias. 17% meessoost vastanutest jagab sotsiaalmeedias kõike; vaid 10% naissoost vastajatest märkis, et nad teevad hea meelega sama.63% kaebas, et neid häirib oma sõprade postitatud “jamast” läbinärimine. USA konsultatsioonifirma Kelton poolt läbiviidud hiljutine uuring leidis, et kuigi 82% USA teismelistest kasutab sotsiaalmeediat, oleksid pooled neist õnnelikumad ilma sotsiaalmeediat kasutamata.Investeerimispanga Piper Jaffray uuringu kohaselt on Facebooki populaarsus teismeliste hulgas kukkunud 2014. aastal varasemalt 72%lt praeguse 45%ni.  

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt