Rainer Saad • 22. detsember 2014
Jaga lugu:

Samsung astub Indias hinnasõtta

Samsung
Samsung  Foto: Bloomberg

Samsung Electronics valmistub Indias andma vastulööki Hiina odavtelefonide valmistajale Xiaomi, tuues turule 100 dollarit maksva nutitelefoni.

Telefon tuuakse Indias müügile jaanuaris, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap allikatele viidates. Samsungi odavtelefonil on elektroonikatootja enda operatsioonisüsteem Tizen. Sellega loodab Lõuna-Korea firma vähendada enda sõltuvust Androidist.

„Samsung on võtnud eesmärgiks India nutitelefonide esmakasutajad,” ütles CNBC-le Counterpoint Researchi analüütik Tom Kang, kelle sõnul väldib Samsung odava telefonidega seda, et see ei mõjuta tema kallima hinnaklassiga Androidi telefonide müüki.

Samas pole Samsungi viimased tulemused olnud kiita. Ettevõtte kolmanda kvartali tegevuskasum langes võrreldes möödunud aastaga 60 protsenti, 4,1 triljoni wonini (u. 3,1 miljardi euroni).

Analüütikute arvates peaks Samsung keskenduma rohkem madalama hinnaklassiga telefonide arenevatel turgudel. Kuid Samsung pole selles sektoris üksi, sest tugevat konkurentsi on pakkumas nii Hiina kui ka India nutitelefonide tootjad.

 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt