Rainer Saad • 20. veebruar 2015
Jaga lugu:

Hollandi suurpank jõudis kasumisse

ABN Amro  Foto: Bloomberg

Hollandi suurpank ABN Amro Group NV teatas täna, et jõudis neljandas kvartali kasumisse, kuna halbade laenude osakaal tegi järsu languse.

ABN Amro neljanda kvartali puhaskasum oli 400 miljonit eurot. Aasta varem samas kvartalis sai pank 47 miljoni euro suuruse kahjumi. Laenukahjumid langesid sama ajaga 67%, 181 miljoni euroni ja puhas intressitulu kasvas 17%, 1,62 miljardi euroni.

„Me lõpetasime 2014. aasta tugeva kvartaliga,“ ütles panga tegevjuht Gerrit Zalm majandusaruandes. „Hollandi majanduse ja eluasemeturu paranemine on kajastumas numbrites.“

Hollandi valitsusele kuuluv ABN Amro ei avalikustanud ühtegi plaani erastamise kohta. Sel aastal plaanib Hollandi valitsus müüa esimese osa pangast aktsiate avaliku esmapakkumise teel. Holland riigistas ABN Amro finantskriisi ajal, kui pank vajas miljardeid eurosid lisakapitali.

Jaga lugu:
Hetkel kuum