Mait Kraun • 17. august 2015 kell 13:45

Morgan Stanley tõstis järsult Tesla aktsia hinnasihti

Tesla Model S  Foto: Bloomberg

Tesla aktsia on tänasel eelturul rallinud juba üle 5 protsenti, sest Morgan Stanley tõstis ettevõtte hinnasihti 66 protsendi võrra, vahendab MarketWatch.

Morgan Stanley tõstis ettevõtte hinnasihi 280 dollarilt 465 dollarini. Panga sõnul on Teslal autoturul unikaalne positsiooni, mis annab võimaluse tulevikus domineerida arenevaid valdkondi, näiteks isesõitvate autode tehnoloogiat.

„Kui me võrdleme tehnoloogilise arengu perspektiivist Teslat ja tema konkurente, siis me oleksime üllatunud, kui Tesla ei avalikusta 12-18 kuu jooksul äriplaani, milles on seatud eesmärgid ka niinimetatud jagatud mobiilsuse (shared mobility) puhul,“ kirjutasid panga analüütikud.

Jagatud mobiilsus on autoturul arenev valdkond, mis on eelkõige suunatud sellele, et vähendada eraautode osakaalu ning tuua juurde autosid, mida saavad inimesed hõlpsalt omavahel jagada. Isesõitvad autod muudaksid autode jagamise tulevikus tunduvalt lihtsamaks.

Tesla võib avalikustada oma plaanid pärast Model 3 väljalaset. Ühtlasi võib see moodustada aluse Tesla Mobility 1.0 linnatranspordi PODS (Position on Demand Service) projektile, mis võiks valmis saada 2018. aastal.

„Me näeme, et Tesla eraautode kõrval võiks see valdkond olla tulevikus üks suurimaid tuluallikaid. Potentsiaalselt võiks see ettevõtte käivet suurendada 2029. aastaks kolmekordselt,“ teatasid analüütikud. „Lisaks autodele hakatakse müüma ka miile.“

Hetkel kuum