Mait Kraun • 11. november 2015 kell 18:56

Nafta hind kukkus kahe kuu põhja

Naftatootmine USAs.  Foto: Bloomberg

USA toornafta hind on täna langenud 3 protsenti ja Põhjamere toornafta jõudis kahe kuu madalaima tasemeni. Kardetakse, et USA naftavarud kasvavad seitsmendat nädalat järjest, vahendab CNBC.

USA naftareservid tõusid eelmisel nädalal 6,3 miljoni barreli võrra. Cushingi – ühe tähtsaima reservuaari ja jaotuspunkti – varud kasvasid enim. Varude suurenemise taga on impordi kasv, selgub American Petroleum instituudi andmetest. Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid, et varud kasvavad 1 miljoni barreli võrra.

USA Energia ja Informatsiooni Administratsioon teatab ametlikud andmed homme.

WTI (USA) toornafta hind langes täna 2,9 protsenti 42,93 dollarini barrelist. Brenti (Põhjamere) nafta hind kukkus 3,4 protsenti 45,80 dollarini barrelist, mis on kahe kuu madalaim tase. Brent jõudis augusti lõpus 43,70 dollarini barrelist.

“Kuna USA naftavarude maht jõuab tõenäoliselt 80 aasta kõrgeima tasemeni, sest tootmise vähendamine aeglustub, siis jõuab WTI tõenäoliselt augustis saavutatud põhjadeni (37,75 dollarit barrelist),” ütles Jim Ritterbusch konsultatsioonifirmast Ritterbusch & Associates.

Nafta hinnad on viimase kuue päeva jooksul langenud viiel päeval. Turgu survestasid ka kartused, et Saudi Araabia ja Venemaa pumpavad jätkuvalt rekordkogustes naftat.

Hetkel kuum