Birjo Must • 15. detsember 2015 kell 9:00

Briti nael nõrgeneb

Briti nael jätkab tõenäoliselt langust.   Foto: EPA

Briti nael kukkus täna euro suhtes seitsme nädala madalaimale tasemele, kuna inflatsioon Suurbritannias jäi möödunud kuul nulli lähedale.

Dollari suhtes muutus naela kurss täna vaid veidi, kuid eile tegi see viimase kahe nädala suurima kukkumise. Täna avaldatud andmed ühtisid Bloombergi küsitletud ökonomistide prognoosiga ja need näitasid, et Suurbritannia tarbijahinnad tõusid novembris aastaga 0,1%. Viimasel kahel kuul on tarbijahinnad olnud languses.

Alates tänavu jaanuarist pole Briti tarbijahindade aastane kasv ületanud 0,1%. Inglise keskpanga asepresident Minouche Shafik teatas esmaspäeval, et palkade surve polnud piisavalt tugev selleks, et õigustada intressimäärade tõstmist. Seega ei kiirusta keskpank rahapoliitika kitsendamisega.

Analüütikud usuvad aga, et uudised inflatsiooni kohta tõenäoliselt naelale erilist mõju ei avalda. Morgan Stanley strateegid on aga soovitanud panustada naela nõrgenemisele. Ka Hans Redekeri analüütikud teatasid täna, et Inglise keskpank jätkab langevate nafta hindade ja arenevate turgude ebakindluse valguses tõenäoliselt ettevaatlikku strateegiat.

Nael on täna euro suhtes langenud 0,3%. 

Hetkel kuum