Mait Kraun • 4. jaanuar 2016 kell 18:40

Windows 10 on juba 200 miljonis seadmes

Windows 10  Foto: epa

Microsofti uus operatsioonisüsteem Windows 10 on paigaldatud juba üle 200 miljonisse seadmesse, vahendab Bloomberg.

Mitte ühegi Windowsi versiooni kasv ei ole olnud nii kiire. Suurt rolli mängib ka asjaolu, et Windows 10 on kahe eelneva versiooni (7 ja 8) kasutajatele tasuta.

2015. aasta juulis turule toodud tarkvara on levinud neli korda kiiremini kui Windows 8, ütles Microsofti allüksuse asepresident Yusuf Mehdi. Ettevõtte eesmärk on, et Windows 10 oleks 2018. aastaks miljardis seadmes.

Windows 10 on Microsofti uue strateegia võti. Tegevjuht Satya Nadella tahab ehitada niiöelda seadmete ja tarkvara ökosüsteemi ning arendada pilveteenuseid. Need kõik hakkaksid töötama koos – nii nagu Google’il või Apple’il.

Microsoft loodab, et uus operatsioonisüsteem aitab käivet edaspidi suurendada. Nimelt on personaalarvutitele mõeldud opsüsteemide müük vähenenud viimase viie aasta jooksul 19 protsenti, selgub Bloombergi andmetest.

„Kas see on piisav väitmaks, et Windows on jälle edukas?“ küsis Sanford Bernstein & Co analüütik Mark Moerdler. „Ei. Aga tegemist on positiivse arenguga selles suunas,“ ütles ta Bloombergile.

Hetkel kuum