Mait Kraun • 13. jaanuar 2016 kell 10:02

General Electric koondab Euroopas tuhandeid

General Electric.  

General Electric plaanib koondada Euroopas 6500 töökohta, teatas ettevõtte pressiesindaja.

Koondamine on üks osa programmist, mille käigus integreeritakse ettevõttega äsja soetatud Alstom SA energiaäri. Prantsusmaal vähendatakse töökohtade arvu 765 võrra ja Saksamaal 1700 võrra.

Alstomi energiaäri ostis General Electric 8,5 miljardi euro eest novembris. See annab USA suurettevõttele võimaluse gaasiturbiinide tootmises ja hooldamises turuliidri positsiooni kinnistada. Lisaks sellele laiendab firma taastuvenergia ja elektrivõrgu ärisid. Selleks, et Prantsusmaa valitsuse poolehoidu võita, lubas GE luua riigis 1000 uut töökohta.

„Kõik töökohad, mis Prantsusmaal likvideeritakse, peavad olema perioodi lõpuks asendatud,“ ütles GE pressiesindaja Renaud Petitjean. „Kui me inimesi koondame, peame need lisaks 1000 töökohale uuesti looma.“

 

Hetkel kuum