Mait Kraun • 1 veebruar 2016

Börs: aktsiaturud tegid õhtul kaotused tasa

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud hakkasid hakkasid päeva alguses langema, aga jõudsid õhtuks peaaegu nulli, kirjutab Bloomberg.

Eelkõige põhjustas kauplemispäeva alguses aktsiate languse nafta hinnalangus. Lisaks sellele muretsevad investorid jätkuvalt Hiina majanduse pärast. Dollar aga odavnes, sest Föderaalreservi rahapoliitikud ütlesid, et intressimäärade järk-järguline tõstmine pole enam turgudel toimuva tõttu kindel.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,05 protsenti 1939 punktini. Dow Jones odavnes 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 16 449 punktil. Päeva alguses oli S&P 500 indeks ka 1 protsendiga miinuses, aga õhtune tehnoloogiaaktsiate ralli aitas kaotused tasa teha.

Bloombergi Dollariindeks langes aga 0,4 protsenti, sest Föderaalreservi asejuht Stanley Fischer ütles, et aktsiaturgude mõju majanduskasvule mõjutab edaspidi ka nende otsuseid.

„Tavaliselt kui nafta hind langeb, siis langevad ka aktsiad. Nafta tegi põhjadest aga tugeva tõusu ja praegu kaupleb barrel 32 dollari juures,“ ütles Larry Peruzzi investeerimisfirmast Mischler Financial Group. „Pärast heitliku aasta algust on investorid ja kauplejad emotsionaalselt väsinud – väsinud sellest, et turud iga päeva niivõrd palju kõiguvad. Keskpangad ja ettevõtete tulemused on olukorda veidi parandanud.“

WTI toornafta hind langes 6,7 protsenti ja Brent kaotas 5,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 31,36 ja 33,93 dollarit. Kulla (comex) hind tõusis 1,2 protsenti 1129 dollarini untsist.

Hetkel kuum