Kadi Neemre • 8. veebruar 2016
Jaga lugu:

Siegel: mu ootused turu suhtes olid liiga positiivsed

Turgude volatiilsus püsib  Foto: EPA

Pikka aega turgude suhtes positiivselt meelestatud Wharton Schooli majandusprofessor Jeremy Siegel muutis täna oma arvamust ja usub, et turgudel valitseb lühiajaline volatiilsus senikaua, kuni Hiina valuuta ja nafta hinnad stabiliseeruvad.

“Turgude jaoks on topeltsuur deflatsioonioht väga hirmutav,” sõnas ta, vahendab CNBC. Siegel viitas languses toorainete hindadele ning murele selle pärast, kuidas jüaani devalveerimine võib mõjutada teisi Aasia majandusi.

Aktsiad on veebruaris olnud pidevas languses, sarnandedes jaanurile, mis oli halvim aasta algus alates 2009. aastast.

Aktsiaid mõjutavad eelkõige kukkuvad naftahinnad; kõik peamised indeksid on täna korrektsiooniterritooriumil.

Turgude praegune olukord välistab ka selle, et intressimäärad võiksid märtsis taas tõusta. Kui Föderaalreserv otsustas detsembris esimest korda enam kui üheksa aasta jooksul tõsta intressimäärasid, prognoosis USA keskpank, et intressimäärasid tõstetakse 2016. aastal neli korda.

Turgude rahutus on keskpanga agressiivse taktika aga kahtluse alla seadnud.

Investorid otsivad selle nädala teises pooles Fedi juhi, Janet Yelleni avaldustest vihjeid edasiste otsuste kohta.

Inflatsioonimäär ei ole Föderaalreservi jaoks veel piisavalt kõrgel,” märkis Siegel. Fed seadis inflatsioonisihiks 2%. Siegeli sõnul on murettekitav see, ta ei näe faktoreid, mis võiksid tõsta inflatsiooni, kuna puudub ka näiteks hinnasurve. Tema sõnul on positiivne aga see, et pikas perspektiivis muutub aktsiate hinna ja kasumi suhe ülimalt mõistlikuks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum