Olavi Teppan • 16 veebruar 2016

Saudi Araabia ja Venemaa otsustasid naftatootmist mitte suurendada

Naftaväli  Foto: EPA

Maailma suurimad toornafta tootjad Saudi Araabia ja Venemaa jõudsid täna ministrite kohtumisel Kataris kokkuleppele hoida tootmismahud jaanuarikuu tasemel.

Saudi naftaminister Ali al-Naimi ütles pärast kohtumist Vene energiaministri Aleksandr Novakiga, et tootmismahtude külmutamine jaanuarikuu tasemel on piisav, et täita Saudi nafta importijate nõudlust. Otsusega ühinesid al-Naimi kinnitusel ka kohtumisel osalenud Katar ja Venezuela, vahendab Bloomberg.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmetel tootis Saudi Araabia jaanuaris 10,2 miljonit barrelit toornaftat päevas, mis jääb veidi alla möödunud aasta juunikuisele tipptasemele 10,5 miljonit. Venemaa tootis jaanuaris toornaftat ligi 10,9 miljonit barrelit päevas, mis mitteametlikel andmetel on rekordkogus pärast Nõukogude perioodi.

Uudise peale andis nafta hind maailmaturul oma seniselt 6,5-protsendiliselt tõusult järele ja kauples 34,20 dollaril barreli eest ehk päevases võrdluses 2,4% plusspoolel.

Hetkel kuum