Rainer Saad • 21. märts 2016 kell 9:48

Uus iPhone võib tulla väiksem

iPhone  Foto: Reuters/Scanpix

Apple’ilt oodatakse tänaselt esitluselt väljatulekut väiksema ja odavama iPhone'iga, millega võidakse sihikule võtta arenevad turud, eelkõige Hiina.

Prognoositakse, et väiksema uue telefoni nimeks saab iPhone SE (Special Edition) ning see võib anda maailma tuntuimale tehnoloogiafirmale hoogu sellistel turgudel nagu Hiina, India, Lähis-Ida ja Aafrika. Kuid odavama seadme tõttu võib täheldada ka väiksemaid kasumimarginaale.

TECHnalysis Researchi analüütik Bob O’Donnell ütles Reutersile, et iPhone SE on alternatiiv neile, kes ei taha suure ekraaniga telefoni. O’Donnelli sõnul meelitab odavam iPhone uusi kliente arenevatel turgudel, aga kuna odavama iPhone’i hinda pole teada, võib see ikkagi olla kallim kui Androidi süsteemid.

Nii nagu varem, on ka praegu Apple enne lähenevat sündmust vaikinud. Kuid tehnoloogia- ja finantsanalüütikud prognoosivad, et uus iPhone'i mudel on odavam ja selle ekraani suurus peaks olema umbes 4 tolli (10 cm).

Apple müüb telefone kogu maailmas, kuid uusima iPhone’i hind algab 649 dollarist ja see on paljudele liiga kallis, eriti arenevate turgude jaoks. Apple’i aktsia on sel aastal tõusnud üle poole protsendi, sulgudes reedel 105,92 dollaril.

Hetkel kuum